TV-aksjonen: Vinnere og innsamlet sum

I Grødem skoles 10-års jubileet for deltakelse i innsamling til TV-aksjonen satt vi ny rekord! Summen er: 82.617 kr

Saken er omtalt på TV-aksjonen sine sider også

Vinnerne av Grødems talenter ble: (Se film under for forestilling)

 1. plass sang: Serine i 7B
 2. plass sang: Line og Tiril i 5A

 

 1. plass dans: Lilly i 7A
 2. plass dans: Hermine, Miriam, Elida, Eline & Alisha

Stor takk til alle de andre flotte deltakerne også!

 

 

 

 

 

 

Tv -aksjonen 2018 går mot slutten

I dag, fredag 19.10, avslutter vi TV-aksjonen for Grødem skole. Det skjer i gymsalen mot slutten av dagen. Vinnere av loddsalg, konkurranser og Grødem talenter skal utropes. Spennende! Størst spenning knytter det seg alltid til hva skolen har samlet inn av penger. Det får vi vite om noen timer, nå skal det telles!

Her kan du se noen bilder fra uken som har gått (trykk på les mer for å se galleriet)

 

 

 

Les mer

Nasjonale prøver 5. trinn uke 43 og 44

I uke 43 og 44 skal 5. trinn gjennomføre nasjonale prøver. Trinnet skal ha test i engelsk, regning og lesing.

Her er litt informasjon om hva nasjonale prøver er – trykk her

Her er eksempeloppgavene elevene bør se på før prøven (trykk her). Prøveformen avviker fra det vi normalt gir elevene, så av den grunn er det lurt å prøve litt på forhånd.

Når skal de ha prøvene? Sjekk årshjulet for datoer

Kilde:Pixabay

 

 

Hva bruker vi prøvene til?
Nasjonale prøver er nyttig for skolen for å kunne speile vårt nivå i forhold til nasjonalt nivå. Det er med på å sikre at vi jobber riktig og gir elevene rett opplæring, eller i motsatt fall må justere opplæringspraksisen vår. Vi bruker også testen inn mot enkeltelevene ettersom testen viser elevens styrker og svakheter innen basisferdighetene regning, lesing og engelsk.

TV-aksjonen 2018

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 21.oktober.

Skjermdump fra blimed.no

Les mer om hva innsamlingen går til

 

På Grødem skole vil vi samle inn penger via kjekke aktiviteter som for eksempel:

 • Grødem talenter
 • Salg av mat/kaker o.l.
 • Spøkelseshus
 • Fotballturnering
 • Konkurranser
 • + mye, mye mer

Warpzone inviterer til foreldreforedrag om barn og dataspill

I forbindelse med arrangementet i uken som kommer ønsker Warpzone foreldre velkommen til et foredrag for dem som ikke spiller selv, men som ønsker å få et bedre innblikk i spillernes verden for lettere å kunne involvere seg i barnas spillhverdag. Det skal foregå i det store møterommet til arenaen rett ved inngangen i Randaberg Arena mandag 8. oktober fra 19:00 til 21:00.

Blant emnene som blir tatt opp er:

 • Er noen spill «farligere» enn andre
 • Grensesetting
 • Hva er MoBA og FPS-spill
 • Hvorfor må du abonnere på spilltjenester for å spille online
 • Hva går de ulike spillene egentlig ut på
 • Spill som sosial arena
 • Hva betyr de rare ordene og uttrykkene som spillere bruker seg imellom
 • Kjørereglene som gjelder i spillverdenen

Foredraget holdes av Morten Frankrig fra Altibox. Morten, eller «DarthOstepop» som han kalles i spillmiljøet, er en lidenskapelig gamer på 43 år. Til daglig jobber han som produktsjef for opplæring i Altibox.

Morten er selv far til to tenåringer og gift med en utrolig tålmodig kone. I tillegg er han en engasjert teknologientusiast og Wifi-ambassadør og erfaren foredragsholder. Gjennom sine 25 år som aktiv gamer har Morten god kjennskap til spillmiljøet. Han spiller fremdeles aktivt online, men går heller ikke av veien for å spille mindre, obskure spill i Indie-klassen.

Med sin unike erfaring med så vel PC- som konsollspill, kan Morten gi et verdifullt innsyn i en verden der mange voksne føler seg fremmedgjort. Gjennom sitt foredrag lærer han deg mer om gaming-trender, spill, begreper og grensesetting.

Engasjer deg i barnas hverdag. Benytt denne anledningen til bedre å forstå hvilken verden barna lever i, så du lettere kan føre en meningsfylt dialog med barna dine.

Deltakelse er gratis. Du kan melde deg på ved å gå inn på arrangementets Facebook-side og trykke «Skal«.

Farlig besvimelseslek

Skolen er blitt kjent med at noen av de eldste elevene hos oss driver med en besvimelseslek, også kalt Choking game. Det er en «lek» der du fremprovoserer å besvime. Barna opplever å få et adrenalinkick av dette, synes det er spennende og legger det ut i sosiale medier. Konsekvensen kan imidlertid være svært alvorlige, som skader ved fall, hjerneskade og hjertestands. Norge hadde sitt første dødsfall på grunn av dette i 2013.

 

Vi vet ikke om yngre elever gjør dette, men erfaringen fra tidligere år (dette fenomenet gjentas) er at det sprer seg. Skolens sterke anbefaling er at du som foresatt leser om dette på nett (Søk på choking game eller besvimelseslek) og snakker med barnet ditt i dag. Denne livsfarlige leken skjer nå – så ikke utsett samtalen!

 

Klassene på ungdomstrinnet er snakket med i dag og foresatte på de øvre trinnene har fått sms.

1 2 3 24