politibesøk på grødem skole

FAU, elevråd, foresatte og skolen har i oppstarten av året hatt økt fokus på sikkerheten på skoleveien. Et tiltak var å få besøk av politiet, noe de gjorde i dag. De hadde fokus på lys på sykkel/sparkesykkel, refleksvester, hjelmbruk og elektriske kjøretøy.

Tilbakemelding fra politiet:

• Husk refleks (mange hadde det, men for mange var uten)
  • Husk lys på sykkel/sparkesykkel/el-kjøretøy. Når gatelysene er tent, så betyr det at det er krav om lys på sykkel/sparkesykkel/el-kjøretøy.
  • Husk hjelm. Flere som ikke hadde det i dag.
  • El-kjøretøy: det er klare regler for disse (trykk her). Når de blir trimmet eller går ulovlig fort så utgjør de en stor risiko for andre gående, men og faren for andre ulykker øker. Frem til barna er 15 år er det foresatte sitt ansvar å passe på at barnet ikke kjører ulovlig, og med det må stå til ansvar ved ulykker.
  • Trafikk: Det er en del bil som kommer til skolen om morgenen, og det øker faren for ulykker. De som kan bør la barna gå/sykle.

Rektor synes det er positivt at politiet tar seg tid til å hjelpe til med å sikre skoleveien for elevene vår, og er glad for at politiet ønsker å gjenta dette.

chromebook som tar fyr

I Stavanger Aftenblad kan du i dag lese om at en chromebook gitt ut av skolen i Sandnes har tatt fyr. Sandnes kommune følger det opp, og undersøker saken sammen med leverandør av maskinen. I mens vi venter på svar, så lurer kanskje noen på om det er grunn til å være bekymret for maskinene elevene har fått hos oss.

I Randaberg kommune har vi ikke samme maskintype som er i bruk i Sandnes, og at slitasjen heller ikke kan sammenlignes med den maskinen i artikkelen. Det skal derfor ikke være noen grunn til bekymring ut over andre elektriske artikler vi omgir oss med. Sola kommune (som har like maskiner som oss) har heller ikke opplevd lignende episoder.

Randaberg kommune er i dialog med Sandnes kommune videre i saken.

ny gåsti langs fjordsolveien

For å bedre sikkerheten for myke trafikanter, så starter snart arbeidet med å lage nytt fortau langs Fjordsolveien. Vi har tett dialog med kommunen for å ivareta sikkerheten i byggeperioden, og deler av fotballbanen vil bli avsatt til dette fra start til slutt av arbeidet. Planen er at det skal være ferdig 1.1.2020

5.-10.tr elevundersøkelsen

Elevundersøkelsen er en av Utdanningsdirektoratets nettbaserte brukerundersøkelser. Her får elevene muligheten til å si hva de mener om forhold som er viktige for at de skal lære og trives på skolen. Generelt har undersøkelser besvart av barn og ungdom høy troverdighet, så det er et viktig verktøy for å sikre en god skole. Elevundersøkelsen gjennomføres hver høst på 5.-10. trinn på Grødem skole. Det er kun obligatorisk på 7. og 10. trinn, men skolen synes det er viktig å få denne informasjonen årlig slik at tiltak kan iverksettes og måles.

På Grødem vil vi gjennomføre denne i løpet av november 2019

Her kan du lese mer om undersøkelsen

1.-4.tr trivselsundersøkelsen

Trivselsundersøkelsen er en undersøkelse som skolen selv har laget for elevene på 1.-4. trinn innen områdene mobbing, trivsel og læring.  Det er en enkel utgave av det Elevundersøkelsen spør om på 5. – 10. trinn. Undersøkelsen er justert noe de siste årene etter tilbakemeldinger fra foresatte, elever og lærerne. Det er særlig ord og setninger som kan misforstås som da endres.

Undersøkelsen tas i uka etter høstferien.

Trivselsundersøkelsen er imidlertid ikke anonym. Den svares på hjemme og elevene leverer med navn. Grunnen til dette er at det er en undersøkelse som er mest rettet mot enkeltindividet for å ivareta han/hennes skolehverdag. Resultatene offentliggjøres derfor ikke på samme måte som Elevundersøkelsen som er anonym.

Kilde: Pixabay