hjelpeorganisasjoner du kan kontakte

Her er noen nettsider og telefonnummer til hjelpeorganisasjoner.

VI ER MANGE SOM ØNSKER Å HJELPE AKKURAT DEG!

● Telefon for overgrepsutsatte ( FMSO) : 80057000 ( Døgnåpen)

● Kirkens SOS : 22400040 ( Døgnåpen)

● Smiso Rogaland : 51971900 ( Åpningstider på hjemmeside)

ER DET BILDER ELLER FILMER AV DEG PÅ NETT SOM DU IKKE ØNSKER?

● Slettmeg.no

● Konsultasjonsteamet ved Statens Barnehus : 22705650

tv-aksjonen 2019

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Grødem skole holde sin aksjonsuke i uke 40 (NB! det er uken FØR høstferien, ikke etter som vi pleier). Oppfordrer alle til å bidra like positivt som alltid for en viktig sak.

Les mer om aksjonen her

Skjermdump fra blimed.no

høsttur 2019

I dag var alle klassene på årets høsttur. Vi gikk i nærområdet, og litt ulike steder tilpasset alder. Så i dag har vi besøkt; Foren, Randaberg vika/fjellet, Tungenes, Møllebukta og tre sverd i stein (Hafrsfjord). Flott vær og blide elever! Her er noen bilder fra turen

5., 8. og 9.tr. nasjonale prøver

Nasjonale prøver er obligatoriske prøver som gir informasjon om ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Ferdighetene er viktige for læring i alle fag. Trykk her for å lese mer om nasjonale prøver

Prøven tas på 5., 8. og 9. trinn (unntak engelsk), og i år gjennomføres de i september. Datoene er satt opp i skolens åshjul.

Forberedelse
På vår skole bruker vi nasjonale prøver aktivt for å kartlegge og tilrettelegge for elevene. Vi gjennomgår prøvene i forkant slik at det tekniske og prøveformen blir kjent. I tillegg fokuserer vi på viktigheten av at hver enkelt gjør det så godt de kan, og at det ikke forventes at alle får til alt. Slik er prøvene laget, så det skal ikke stresse noen. Ved å gjøre disse tingene før prøven sikrer vi at vi får reelle resultater, og dermed kan bruke disse til å hjelpe enkeltelever og klasser.

Foresatte ønsker vi støtter opp om dette, og følger opp sitt barn hvis det er behov for det.

Tilrettelegging og fritak
Vi ønsker at flest mulig elever skal gjennomføre disse prøvene. Men hvis det er behov for tilrettelegging vil som regel lærer ta kontakt med hjemmet, eller du som foresatte ta kontakt med oss. Er du som i tvil om noe, ta kontakt!

foreldre og skolesamarbeid

Møtetidspunktene for FAU, SU og SMU er nå satt for året:

FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg):
Høst 2019: 19.9, 24.10, 14.11, 12.12
Vår 2020: 9.1, 13.2, 12.3, 9.4, 14.5, 11.6

Klokken 17.30 – 19.00

Hvem sitter i FAU? Rektor og FAU representanter fra hver klasse

SU (Samarbeidsutvalg):
Høst 2019: 24.10 & 12.12
Vår 2020: 13.2, 9.4 & 11.6

Klokken 16.30 – 17.30 (unntak når det er SMU møter, da starter møtet 17.00)

Hvem sitter i SU: FAU leder og Fau representant, politiker, Elevråd 2 stk, Ansatte (tillitsvalgt Utdanningsforbundet, og klubbstyremedlem) og representant for andre ansatte) og rektor

SMU (Skolemiljøutvalget):
Høst 2019: 24.10
Vår 2020: 9.4

Klokken 16.30 – 17.00

Hvem sitter i SMU: FAU leder og Fau representant, Elevråd 3 stk, Ansatte (tillitsvalgt Utdanningsforbundet, og klubbstyremedlem) og representant for andre ansatte) og rektor

Klassekontakter og FAU representanter for 2019/20 (NB listen justeres etter valg av nye nå i oppstarten av skoleåret)

lusfrikampanje

Nasjonal kampanje mot hodelus 2019 er helgen 30. august – 1. september. Problemene med hodelus, i barnas miljø, de senere år vist seg å bli større. I 2008 ble det kjøpt medikamenter mot hodelus for nesten 20 millioner kroner, mens vi nå ser en trist statistikk som har gått rett til værs. Det selges 60 % flere forpakninger av lusemidler nå enn i 2010.

Flere tenåringer og voksne opplever nærkontakt med dyrene, som tidligere var størst problem blant mindre barn.
Vi oppfordrer derfor spesielt ungdomsskoler til å engasjere seg i kampen mot hodelusa. Når foreldre/foresatte, i alle kommuner, har fokus på lusesjekk samtidig vil eventuelle smittede personer bli behandlet i samme tidsperiode. Dette vil medføre at bestanden av hodelus reduseres drastisk, faren for gjensmitte blir betydelig mindre.

Dersom foreldre med barn i barnehager og på skoler har en fast helg hvor de blir minnet om lusesjekk, vil det også bli lettere å snakke om lus og dele erfaringer.
Det er foreldre/foresattes ansvar at barn som møter i barnehager og på skoler mandag 2. september skal være fri for hodelus.

Det nytter ikke å bekjempe hodelusa alene!

Informasjon og tillatelser 2019/20

Hvert år skal foresatte og elever informeres om skolens reglement og retningslinjer. Dette gjøres i klasserommene for elevene, men for foresatte sendes det hjem elektronisk på mail. Det er viktig at heftet leses.

Bakerst i heftet ligger et skjema som på 1., 5. og 8. trinn skal returneres til skolen. Det samme gjelder for nye elever ved skolen. Skjema får elevene med seg fra læreren, og skal returneres til kontaktlærer med signatur.

Her kan du se informasjonsheftene som er sendt hjem