17. mai 2022

17.mai står for døren, og vi håper på en fin dag med et flott barnetog. I Randaberg har vi en ordning med lærerdeltakelse i toget, men vi synes det er kjekt om foreldre også er med og går, sammen med lærere og elever denne dagen.

I mange av klassene våre går altså lærerne med elevene i toget, men det er noen klasser der lærerne ikke har anledning til å være med, og der blir klassekontaktene alene.

Klassefanene kan hentes i vestibylen på gamle Harestad skole-Administrasjonsfløy- i god tid før toget stiller opp.

Vi stiller opp i skolegården/ Torgmyrveien kl 09.45. Toget går kl 10.00. Grødem skole skal gå ganske langt framme i toget i år, som gruppe nr. 6 (bak kommunestyret).

Toget går i år til Vistestranden.

Sikkert ikke nødvendig med denne infoen, men: 17. maitoget skal være fritt for knall og andre smellsaker.

Vi ønsker med dette alle en god feiring av dagen!

Noen viktige datoer

Vi minner om disse datoene:

• 16. mai: Planleggingsdag for skole, så skolen er stengt. SFO har heldagsåpent.
  • 17. mai: Skole stengt, men vi møtes i feiringen av nasjonaldagen.
  • 26. mai: Skole og SFO stengt på grunn av Kristi himmelfart
  • 27. mai: Planleggingsdag for skole, så skolen er stengt. SFO har heldagsåpent.
  • 6. juni: Skole og SFO stengt på grunn av 2. pinsedag
  • 23. juni: Siste skoledag

Obs! Goa og Harestad slutter onsdag, mens Grødem skole slutter torsdag 23. juni grunnet flyttet planleggingsdag.

Feiring av Id

Mandag denne uken feiriet muslimene Id som markerer slutten på fasten. På Grødem skole ble dette inkludert i opplæringen bådet på 6. og 7. trinn. Ikke i teori og bilder, men i matlaging og fest. Praktisk og relevant der forståelse og kjennskap til andre religioner er sentralt.

Hva er Id? Vil du lære mer kan du lese her fra nrk sine nettsider

Her kan du se bilder fra begge festene.

9. tr Knaben

9. trinn hadde en fantastisk uke på Knaben leirskole sist uke. Sol, ski, snø og sosialt samvær. Her kan du se noen bilder fra turen de hadde.

Satser på at 8. trinn får en like flott tur denne uken!

Påskegudstjeneste

I dag startet dagen med at vi samlet små og store til påske-gudstjeneste i Grødem kirke. Enkeltelever og grupper med elever var med på fremføringer av sanger, dramatisering, som forsangere, som tekniker, og med på lesing av bønner og påskeevangeliet og gjorde gudstjenesten unik.

Resten av elevene våre bidro også til at det ble en utrolig fin samling gjennom at de hadde oppmerksomhet mot det som forgikk, applauderte med klapping, var med på fellessangen og var eksemplariske på alle tenkelige måter. Vi er utrolig stolte av de flotte elevene våre!! Under ser dere noen bilder fra gudstjenesten.

10A – Amerikansk fotball

Hva blir det hvis du setter sammen engelsk, idrett og amerikansk kultur? Amerikansk fotball selvfølgelig! 10A var så heldig at Anthony fra Maryland, USA, besøkte skolen for å vise de hvordan fotball skal spilles, og samtidig fikk de prate med en ekte amerikaner. Stor stas å gjøre undervisningen relevant og praktisk!

Takk til Anthony og lærer Tone for å få dette til!

Naturfag + KRLE = kyllinger

I læreplanen for naturfag skal elevene lære om god dyrevelferd og hvordan de kan ivaretas. I tillegg skal elevene lære om kristne høytider. De to målene får elevene en praktisk og nær tilnærming til ved å følge klekking av kyllinger på skolen.

Hvor lenge ligger kyllinger i egget?

Hvorfor har vi påskekyllinger?

Det er to av spørsmålene elevene få svar på, men kanskje like viktig så får de se og følge prosessen fra egg til kylling. Det kjekkeste? Holde kyllingene og bare nyte det!

Takk Torger for at du gir elevene det lille ekstra

6.tr Gul lunsj

Gul lunsj? Hva er det? Svaret er selvsagt alt med gult! 6. trinn hadde i dag sin «gule lunsj». Det er påske, gul brus, gele, appelsiner og mye mye mer. Store smil var det, så vi dette var nok gul(l)!