Karakterer – en tilbakemelding til jul

Siste dag før jul får elevene på ungdomsskolen karakterene sine med hjem. Noen gleder seg, andre gruer seg, mens de fleste gru-gleder seg kanskje. Har jeg fått de karakterene jeg håpet på? Fikk kompisen/venninnen min bedre og, blir far og mor skuffet eller glad?

Karakterene elevene får til jul er en midtveisvurdering i faget, verken mer eller mindre. Litt forenklet så kan karakterene til jul sammenlignes med resultatet til pause i en

Bilde: Utdanningsforbundet

håndballkamp. Hvor mange dømmer laget ut fra den? Det sier noe om hvordan omgangen har vært, men ikke hvordan dette vil ende, eller om resultatet er tilfeldig.  For karakterer er det langt på vei likt. De er statiske og viser bare hvor langt en ungdom har kommet på et gitt tidspunkt. Det viser ikke timene med frustrasjon, innsats, gleder og hardt arbeid som er lagt ned i løpet av et halvt år. Hva med potensialet til eleven? Det sier karakteren i hvert fall ingenting om, men vi tenker fort at dette faget er noe jeg ikke kan få til eller motsatt.

«Det e ikje rektigt at me får kjeft fra foreldrene vår for ein 2-er i matte! Me kan jo någe, og blir jo bedre.» sa en elev til meg. Hun har forstått hva dette handler om. En karakter er ikke et stempel, men en tilbakemelding slik at vi kan fortsette å utvikle oss. Det er viktig å ha med seg nå når karakterene kommer hjem til jul. Dette må vi voksne støtte og trygge ungdommen våre på. Det viktigste er hva ungdommen har lært og lærer videre på skolen.

Me kan få te det utroliga – i samen er slagordet til Grødem skole. Hva som er utrolig varierer fra situasjon til situasjon, men at vi oppnår mer sammen vet alle som driver med skole og sport. Så, hei på barna dine uansett hva pauseresultatet sier!

U.trinn: Fotballturnering

Selv om det mest er nisser, pepperkaker og annet jule-ting som preger oss i disse dager, så har ungdomstrinnet spilt fotballturnering i dag. Jentene spilte mot Harestad og Tasta. Et tap og et uavgjort ble det til slutt, men det var topp innsats og spill – og det er det viktigste!

Her kan du se noen bilder fra turneringen:

3. trinn Adventssamling

Julen er en tid preget av tradisjoner, å hva er vel mer tradisjon her på skolen en Adventsamlingen på 3. trinn? Flott å se alle elevene bidra!

La bilen stå – og barnet gå!

Det er mange som kjører barna sine til skolen, og det gjør det utrygt rundt skolen. Særlig trafikk og avlevering av barn i Fjordsolveien øker risikoen for ulykker. Her er det svakere belysning, ingen avleveringssted og bilene må rygge.

Vi må be alle om å;

• Ikke kjør ned Fjordsolveien, men bruk avleveringssted på p-plass
  • Samkjør gjerne med naboen hvis du må kjøre
  • Bruke refleks (mange elever går i sorte jakker og regntøy)
  • Vær tålmodig i trafikken. Planlegg slik at du ikke skaper farlige situasjoner
  • Husk hjelm for de som sykler

Vi ønsker alle trygge barn, så da må alle ta ansvar for at de kan være det på veien også
På bildet viser den blå streken anbefalt kjøremønster, mens rødt viser farlige områder

Hentet fra google maps

Resultat nasjonale prøver 2018

Resultatene for årets nasjonale prøver er nå klar. Også i år er vi fornøyd med resultatet. Vi ser at elevene får en solid begynneropplæring (1.-4. trinn som prøvene på 5. trinn måler), mellomtrinnet løfter elevene videre (prøven på 8. trinn måler utvikling 5.-7. trinn), og videre utvikling fra 8. til 9. trinn. I sum gode og stabile resultater som viser at elevene får en tilfredsstillende skolegang på Grødem.

Vi ser og at vi har få elever på de svakeste nivåene, noe som betyr at vi lykkes godt med oppfølgingen av de som strever faglig.

Videre bruker vi prøvene på elevnivå for å fange opp enkeltelever som skårer svakere enn forventet, og for klasser/grupper som vi kan tilpasse opplæringen mer for.

Her kan du se hele resultatet med kommentarer

Vinnere av Aftenbladets tegnekonkurranse

Hvert år deltar flere av klassene her på skolen i Stavanger Aftenblad sin tegnekonkurranse. I år fikk vi to vinnere også! Gratulerer til Inger Elisabeth i 2C og Hermine Emilie i 5A!

Bildene er hentet fra Stavanger Aftenblad, hvor du kan se alle tegningene som vant dette året

Farefull opptreden på skoleveien (Torvmyrveien/Fjellheimveien)

Skolen har fått melding fra en buss-sjåfør om at elevene våre opptrer på en farefull måte ved buss-slusen i Torvmyrveien/Fjellheimveien.

Onsdag morgen var det en episode hvor 6 elever fra småskolen gikk i buss-slusen, de flyttet seg bare motvillig, og en av dem slo i bussdøren da bussen seig forbi. Buss-sjåføren forteller oss at dette skjer jevnlig, og at det også hender at elever legger seg ned i slusen, for så å reise seg opp rett før bussen kommer. Han forteller at de ofte kjører gjennom denne slusen med hjertet i halsen.

Vi ber de av dere som har barn som går denne veien om å ta dette opp med barna deres. Vi vil også ta det opp i klassene, og håper gjennom felles anstrengelse at vi vil klare å få stanset dette.