Smittevern – fortsatt på gult nivå

Møtet om smittevern på Nord- Jæren, i går 7. mai, konkluderte med at lokale tiltak oppheves. Regionen er derfor nå på nasjonalt nivå.

Bildet hentet fra Pixabay

For oss i Randaberg så betyr det mindre endringer ettersom smittetrykket har vært lavt, og med det ikke behov for lokale tiltak. Hvis du er i tvil om hva som gjelder kan du sjekke ut kommunen sine hjemmesider.

 

Grødem skole er fremdeles på gult nivå

 

 

Bokslukerprisen 2021

Den 23.april, på Verdens bokdag ble Vinnerboka i Bokslukerprisen kåret. Bokslukerprisen er en lesekampanje for mellomtrinnet.

Skjermdump fra utdelingen, vist via YOU-tube

I år er det ekstra spennende, siden 7a har vært en av landets 15 Juryklasser som har stemt fram sin favorittbok. Kåringen ble vist kl.9.00 i dag, og kan ses igjen her. :https://bokslukerprisen.no/
Her På Grødem skole feirer vi selvsagt også vinneren

Skolene i Randaberg fortsatt åpne og på gult nivå

Møtet i dag om smittevern i vår region konkluderte med at Stavanger kommune sine barnehager og skoler går til rødt nivå. Det gjelder ikke skolene i Randaberg kommune. Årsaken til det er lavere smittetall og per nå ikke utbrudd på skolene.

 

De nye versjonene av koronaviruset er mer smittsomme, så vi oppfordrer til å være nøye med avstand, håndvask og at alle med symptomer holdes hjemme inntil negativ test er bekreftet.

Ved utbrudd eller økte smittetall vil det fortløpende bli vurdert strengere tiltak også for skolene i Randaberg.

 

Skolen holder åpent som vanlig

Bestill time hos helsesykepleier på nett

Helsesykepleierne i Randaberg kommune vil i løpet av de neste ukene åpne opp for timebestilling på nett.

Dette gjelder i første omgang for elever i grunnskolene. Både foreldre og elever kan bestille time.

– Vi stiller noen timer disponible for bestilling på nett. Timebestilling vil også foregå som tidligere via telefon eller «drop in», til tross for at vi står som opptatt på nett, sier Linda Veggeberg, helsesykepleier i Randaberg kommune.

Via «Helsesykepleier» på skolens nettsider kommer foreldre og elever direkte til bestillingssiden.

Lenke til å bestille timer ligger også under helsesykepleier i venstremenyen til skolen

5.tr Anmeldere for Bokslukerprisen

5B på Grødem Skole er en av ca. 30 klasser på mellomtrinnet i hele Norge, som nå er anmelderklasse for bøker som skal utgjøre høstens Bokslukerpris. Oppdraget går ut på at vi skal hjelpe til med å lese og vurdere noen av de aller nyeste bøkene, for å se hvilke titler som er gode nok til å få plass i høstens antologi. 60 ulike titler er fordelt og sendt ut til anmelderklassene. Av disse har vi fått tilsendt 15 titler. Til slutt er det 10 titler som slipper gjennom nåløyet, basert på klassenes vurderinger.

Antologien skal inneholde smakebiter fra 10 nye bøker for aldersgruppen 9-12 år og sendes rundt skolestart til klasser på mellomtrinnet som melder seg på prosjektet.

Høsten 2020 deltok ca. 125 000 mellomtrinnselever, så Bokslukerprisen når ut til veldig mange. Også Grødem Skole har vært deltakere i flere sesonger.

 

5B er nå godt i gang med lesing og skriving av anmeldelser. Noen bøker er allerede favoritter, mens andre bøker ønsker vi ikke å se i Bokslukerprisen. Vi synes det er veldig kjekt å få lov til å være med å påvirke hvilke 10 bøker som blir valgt ut til høstens Bokslukerpris.

Vil du se flere bilder, trykk på les mer

Les mer

Fortsatt gult nivå

Tirsdag 6.april er skolen fortsatt på gult nivå. Det betyr at elevene skal gå på skolen på samme måte som før påsken. Det betyr også at 9. trinn skal reise til Knaben som planlagt.

 

Det gjøres fortløpende vurderinger nå på smittevern på Nord-Jæren. Vi ber alle foresatte holde seg oppdatert på eventuelle endringer. Abonner gjerne på hjemmesiden til skolen for får du automatisk mail.

 

Håper alle har hatt en fin påskeferie og ønsker alle velkommen tilbake på skolen i morgen!

 

1 2 3 45