TV-aksjonen på Goa skole

Hele denne uka har Goa skole hatt ulike aktiviteter til inntekt for TV-aksjonen.

Det har vært kaféer, utlodning, matsalg og jobbing i hjemmet. I klassene er det jobbet med undervisningsopplegg for å lære mer om Kirkens bymisjon. Som avslutning på aksjonsuka, hadde 6. trinn en flott morgensamling. De viste små skuespill som fortalte hva pengene skulle brukes til. Hele klassen fremførte «Lean on me», flinke elever og nydelig sang. Det mest spennende kom til slutt, da ble vinnerne i utlodningen offentliggjort. Totalt har Goa skole samlet inn 35 162,-  til aksjonen. Det er kjempeflott! Tusen takk til alle sammen!

Warpzone inviterer til foreldreforedrag om barn og dataspill

I forbindelse med arrangementet i uken som kommer ønsker Warpzone foreldre velkommen til et foredrag for dem som ikke spiller selv, men som ønsker å få et bedre innblikk i spillernes verden for lettere å kunne involvere seg i barnas spillhverdag. Det skal foregå i det store møterommet til arenaen rett ved inngangen i Randaberg Arena mandag 8. oktober fra 19:00 til 21:00.

Blant emnene som blir tatt opp er:

• Er noen spill «farligere» enn andre
  • Grensesetting
  • Hva er MoBA og FPS-spill
  • Hvorfor må du abonnere på spilltjenester for å spille online
  • Hva går de ulike spillene egentlig ut på
  • Spill som sosial arena
  • Hva betyr de rare ordene og uttrykkene som spillere bruker seg imellom
  • Kjørereglene som gjelder i spillverdenen

Foredraget holdes av Morten Frankrig fra Altibox. Morten, eller «DarthOstepop» som han kalles i spillmiljøet, er en lidenskapelig gamer på 43 år. Til daglig jobber han som produktsjef for opplæring i Altibox.

Morten er selv far til to tenåringer og gift med en utrolig tålmodig kone. I tillegg er han en engasjert teknologientusiast og Wifi-ambassadør og erfaren foredragsholder. Gjennom sine 25 år som aktiv gamer har Morten god kjennskap til spillmiljøet. Han spiller fremdeles aktivt online, men går heller ikke av veien for å spille mindre, obskure spill i Indie-klassen.

Med sin unike erfaring med så vel PC- som konsollspill, kan Morten gi et verdifullt innsyn i en verden der mange voksne føler seg fremmedgjort. Gjennom sitt foredrag lærer han deg mer om gaming-trender, spill, begreper og grensesetting.

Engasjer deg i barnas hverdag. Benytt denne anledningen til bedre å forstå hvilken verden barna lever i, så du lettere kan føre en meningsfylt dialog med barna dine.

Deltakelse er gratis. Du kan melde deg på ved å gå inn på arrangementets Facebook-side og trykke «Skal«.

Markering av Verdensdagen psykisk helse

Invitasjonen til temakveld går til alle foresatte på ALLE trinn.

Temakveld/foredrag er i anledning markering av Verdensdagen psykisk helse, og er en årlig begivenhet som kommunen samarbeider med Randaberg Videregående om. Til orientering samarbeider vi også årlig med skolene om foredrag med samme foredragsholder for alle elever 10. trinn + 2. trinn ved Randaberg VGS tidligere  på dagen (kl. 14:00–15:00). Noe av tanken bak dette er at de eldste ungdommene på grunnskolen/elever VGS og foresatte hører de samme tingene – et godt utgangspunkt for å prate om tema på hjemmefronten. Men foredraget er ÅPENT FOR ALLE, og det kan være kjekt å få med seg uansett hvilket trinn barna går.

Sted for foredragene er: Varen – Randaberg kulturscene.

Årets tema for Verdensdagen psykisk helse er «Vær raus», og oppfordrer oss alle til å vise raushet i hverdagen. Å være raus med seg selv og andre kan bidra til god psykisk helse. Raushet handler om å gi noe uten å forvente noe tilbake. Det dreier seg om at vi er ulike, at vi ikke er perfekte, og gi rom for egne og andres ulikheter. Et raust samfunn styrker oss alle.

Påmelding til høstferien i SFO

Hei

Da er det tid for å melde seg på høstferie i SFO. Minner om at alle må svare tilbake, selv om barnet skal ha fri. De som har en 60% plass, kan benytte seg av sine tre faste oppsatte dager.

Det er kun påmeldte barn som har tilbud om opphold i SFO i ferier. Fristen for påmelding er 21 september

For påmelding til høstferien , trykk her

Nytt kryss ferdigstilt

Denne uken har vi hatt offisiell åpning av Goa-krysset. Goa skole har gledet seg til denne viktige utbedringen av skoleveien. Nå er det mulig å krysse Goaveien og Kyrkjeveien på en sikker måte for elevene våre.

Dette er blitt gjort i Goakrysset: To underganger, ny rundkjøring, flere avkjørsler er fjernet, to busslommer, 180 meter med støyskjerm, flytta kabler, omlegging og nye vann- og avløpsledninger for kommunen.

Det ble markert med brask og bram når fylkesvaraordfører Marianne Chesak klippet snoren og vår ordførere Kristine Enger talte om hva dette betyr for kommunen – og ikke minst for skoleelevene. Statens Vegvesen og prosjektleder nevnte spesielt det gode samarbeidet med FAU i byggeprosessen. Vi stilte med elevene og musikklærer Atle rev i med allsang og «Her på Goa skole, her har me det bra!» For anledningen med nydiktet andrevers: «Her i Goakrysset!»

Nå gjenstår gang- og sykkelstien ned Kyrkjeveien for at alle elever fra Goadalen skal få en sikker skolevei. Teknisk avdeling i kommunen har tatt kontakt med skolen for å få en oversikt over alle elever som ferdes opp og ned Goabakken hver dag. De ønsker å komme i dialog for å sikre at de kan bruke denne veien sikkert også i byggeperioden. Skolen formidler denne informasjonen og dere vil bli kontaktet.

GOD SOMMER!

Goa skole ønsker alle elever og foresatte en god sommer, og vi ser frem til å ønske velkommen til skolestart torsdag den 16. august:

1. klasse møter kl.09.30, og slutter kl. 11.00. (SFO er åpent etter kl.11)
2.- 10. klasse møter til vanlig tid kl. 08.15 (SFO åpent for de som har det)

SFO er åpen ut juni, og åpner igjen onsdag 1. august.

Administrasjonen åpner også 1. august.

Nyt en velfortjent sommer alle sammen!

Kontaktlærere 2018/2019

1. trinn: Solveig Olsen, Gry Tunge og Åshild Helgeland Hauge