Sal og scene

I dag var det en gruppe fra valgfaget «Sal og scene» som stod for morgensamlingen. De fremførte en modernisert versjon av eventyret om Peter Pan. Elevene hadde selv stått for moderniseringen som et ledd i arbeidet med faget. Jentene så ut som de trivdes på scenen, og det var ingen ting å si på skuespillerprestasjonene.
Tusen takk for en kjekk morgensamling! Ønsker alle en fin helg!

God ferie til alle!

I dag har vi på Goa ønsket hverandre god ferie med en flott avslutning i allrommet der elever hadde opplesning og sang.  Lærerne avsluttet med dansenummer til vill jubel fra elevene og stemningen stod i taket.

Vi gleder oss til å se alle igjen i 2019 og ønsker velkommen til ordinær skoledag kl. 8.15, 3. januar 2019.

Karakterer – en tilbakemelding til jul

Siste dag før jul får elevene på ungdomsskolen karakterene sine med hjem. Noen gleder seg, andre gruer seg, mens de fleste gru-gleder seg kanskje. Har jeg fått de karakterene jeg håpet på? Fikk kompisen/venninnen min bedre og, blir far og mor skuffet eller glad?

Karakterene elevene får til jul er en midtveisvurdering i faget, verken mer eller mindre. Litt forenklet så kan karakterene til jul sammenlignes med resultatet til pause i en

Bilde: Utdanningsforbundet

håndballkamp. Hvor mange dømmer laget ut fra den? Det sier noe om hvordan omgangen har vært, men ikke hvordan dette vil ende, eller om resultatet er tilfeldig.  For karakterer er det langt på vei likt. De er statiske og viser bare hvor langt en ungdom har kommet på et gitt tidspunkt. Det viser ikke timene med frustrasjon, innsats, gleder og hardt arbeid som er lagt ned i løpet av et halvt år. Hva med potensialet til eleven? Det sier karakteren i hvert fall ingenting om, men vi tenker fort at dette faget er noe jeg ikke kan få til eller motsatt.

En karakter er ikke et stempel, men en tilbakemelding slik at vi kan fortsette å utvikle oss. Det er viktig å ha med seg nå når karakterene kommer hjem til jul. Dette må vi voksne støtte og trygge ungdommene våre på. Det viktigste er hva ungdommen har lært og lærer videre på skolen.

Så, hei på barna dine uansett hva pauseresultatet sier!

Luciafeiring

En dag på etterskudd feiret vi Lucia her på Goa skole. Da er det tradisjon at 6. trinn  opptrer på morgensamlingen. Dette året var det både nydelig sang av kor og solister, og flott diktlesing. Senere på dagen kom elevene på besøk i klasserom og personalrom for å dele ut egenproduserte lussekatter.

Tusen takk til dere alle både for flott morgensamling og for deilige lussekatter!

Morgensamling

Det var 3. trinn som denne fredagen førte oss inn i adventstiden og julestemningen. Det første adventslyset ble tent, og lystenningen ble etterfulgt av «Legenden om de fire adventslysene». Deretter fikk vi høre tre fine sanger, «Sledetrall», «Tenke på en venn» og «Snowflake», – alle med innhold som passer godt i adventstiden. Mens klassen sang «Snowflake», fikk vi også se en koselig film som passet til innholdet i sangen.
Takk til 3. trinn for en flott morgensamling!

Goa-salget

VELKOMMEN TIL GOA-SALGET

Vil du kjøpe, selge, eller kanskje bytte?

Goa skole onsdag 21.11 kl 17.30-20.00

Bilderesultat for lekerBilderesultat for skøyter

Nå har du muligheten til å gjøre gode kupp, selge det du har vokst fra eller ikke trenger lenger.

Det blir salg av saft, kaffe og kaker. Inntektene går til 8. trinn.

Bilderesultat for kaker

Til dere som ønsker å selge: Møt opp fra kl 17.00.

VELKOMMEN!

Påmelding til juleferien i SFO 2018

Julen nærmer seg fort og i den forbindelse trenger vi i SFO tilbakemelding på hvem som skal være i SFO i juleferien. Det er viktig at alle svarer, selv om barnet skal ha fri, slik at vi får en fullstendig oversikt over hvor mange som skal være i SFO. Bemanningen blir satt opp utfra antall påmeldte barn. Det er kun påmeldte barn som har tilbud om SFO, de som har 60% plass kan benytte seg av sine tre faste dager.

Frist for påmelding er 01.12.2018.  Påmelding skjer via å trykke her

Morgensamling

For en morgensamling vi fikk være med på i dag! Elevene på 4. trinn fikk vist seg fram med mange varierte innslag. Å starte dagen med fiolinspill og Vivaldi er jammen ikke feil. At soloinnslagene så fortsatte med to musikkstykker på althorn før vi fikk høre en nydelig sang fra Eritrea, var veldig fint!

Til slutt setter hele trinnet i gang med et flott potpourri, mange sanger og mye å lære utenat! For en gjeng! Tusen takk skal dere ha, både elever og lærere!

Ønsker alle en fin helg!

TV-aksjonen på Goa skole

Hele denne uka har Goa skole hatt ulike aktiviteter til inntekt for TV-aksjonen.

Det har vært kaféer, utlodning, matsalg og jobbing i hjemmet. I klassene er det jobbet med undervisningsopplegg for å lære mer om Kirkens bymisjon. Som avslutning på aksjonsuka, hadde 6. trinn en flott morgensamling. De viste små skuespill som fortalte hva pengene skulle brukes til. Hele klassen fremførte «Lean on me», flinke elever og nydelig sang. Det mest spennende kom til slutt, da ble vinnerne i utlodningen offentliggjort. Totalt har Goa skole samlet inn 35 162,-  til aksjonen. Det er kjempeflott! Tusen takk til alle sammen!