Elevundersøkelsen

Harestad skole skal også i høst gjennomføre den obligatoriske elevundersøkelsen.

Elevene på 7. og 10. trinn må delta. Det er frivillig for skolen å melde på klassetrinn fra 5. trinn og oppover. Vi har tradisjon for å la alle elevene på mellomtrinnet og ungdomstrinnet delta. Slik blir det i høst også. Klassene vil få nærmere informasjon om gjennomføringstidspunkt.

Utfyllende informasjon om undersøkelsen, personvern mm finner dere her på Udir sine hjemmesider.

Foredrag med Adil Khan «Om å skape sin egen vei og reise».

Invitasjon til 10. klassinger og 1. trinn Randaberg VGS.

Tid: tirsdag 15. oktober kl. 13:00 – 15:00.

Sted: Varen – Randaberg kulturscene.

I sitt ærlige og direkte foredrag tar Adil opp temaer alle vil kjenne seg igjen i. Om det å bli sett og inkludert, betydningen av et smil og et klapp på skuldra. Han snakker engasjert om håp, relasjoner, prestasjon og at alt er mulig med fokus, empati, hardt arbeid og en drøm.

Danser og skuespiller Adil Khan danset han seg til topps i Dansefeber som gikk på TV-Norge i 2006. Siden den gang har han hatt roller i flere store sceneproduksjoner. Adil har også vært dommer på Norske Talenter og ledet sitt eget TV-program, Adils hemmelige dansere på NRK.  I dag holder Adil foredrag om viktigheten av å ta vare på egen psykisk helse, om relasjoner og hvordan vi kan skape en god hverdag for andre.

Workshop med humor

9. trinn hadde sist uke besøk av to profesjonelle komikere, Terje Torkildsen og Hans Petter (Svartnissen) Jørgensen. Det var et to-timers skriveverksted om humor basert på Humorboka av Torkildsen. Først fikk elevene et kort foredrag om humoristiske virkemidler før de ble delt i grupper for å lage en parodi på et eventyr. Elevene fikk god veiledning underveis, og til slutt var det framføring i klassene. Det ble mye lått og løye, og elevene syns det var knallkjekt opplegg.

To løgne karer

Høsttur rundt tungenes

I fint høstvær med sol, litt frisk vind, men god temperatur, gikk elevene på 9. trinn i dag turen rundt Tungenes. Vi syklet til Sandestranda, og der spiste vi lunsjen sammen først før vi gikk den ca. 6 km lange turen i nydelige omgivelser. Det var god stemning i gjengen, som alltid er kjekke å ha med seg på tur. Vi er heldige som har så fine turløyper i nærheten av skolen vår. Tusen takk for en flott tur! Det er Andrè i 9B som har vært fotograf og tatt de fine bildene.

Besøk hos Solbakken andelsgArd

Solbakken Andelsgard er en gård på Raustein. Alle grønnsaker som dyrkes på gården er økologiske, og Harestad skole har kjøpt en andel. Det betyr at elevene våre kan både så og høste grønnsaker fra gården. I tillegg må de være med på dugnad i løpet av sesongen.

Denne uka var det elever fra 9. trinn, mat & helse, som høstet mye godt og laget nydelig lapskaus ute i det fri. De var flinke kokker, og nesten alt ble spist opp. Det som var til overs etter skrelling og kutting av grønnsakene gikk til grisene, så da var alle fornøyde!