Anonyme meldinger og mobbing

Vi har nå fått vite at appene Jodel og Sendit er aktive i bruk blant elevene vår. Det er apper som tillater deg å være anonym som  avsender. Dessverre klarer ikke alle det ansvaret det krever, og dermed sender de krenkende og grove meldinger til medelever.

kilde Sendit.com

Her kan du lese advarselen fra barnevakten knyttet til Sendit

Her er en artikkel der politiet går ut og advarer mot appen Jodel

 

 

Kilde jodel.com

Ungdommene vet at dette er apper som primært brukes til mobbing og krenkende atferd. Det er allikevel spennende å lese, og ikke minst føles det godt når du får støtte av venner etter noe negativt er skrevet. Ikke alle får den støtten. All mobbing treffer.

Vi ber alle foresatte, spesielt på ungdomstrinnet, sjekke mobiltelefonene til ungene sine. Dette er apper som ungdom ofte avinstallerer når de ikke brukes, så sjekk Appstore eller Googleplay for historikk. Snakk med barnet om mobbing og hva som forventes hvis de vet om at noen er stygge med andre.

Har de appen – slett den


av

Stikkord: