Informasjon til foreldre/foresatte om hurtigtesting av barn eller ungdom for covid-19 ved smitteutbrudd i skolen

• Ved en smittesituasjon på skolen vil smittesporingsteamet i kommunen vurdere om barn/ungdom må i karantene eller kan ta hurtigtest for å slippe karantene. Foreldre/foresatte vil få beskjed fra skolen om hva som gjelder deres barn/ungdom.

• Testing foregår slik: Skolebarn testes på skolen, tid/sted opplyses via skoleadministrasjonen. Testen tas i fremre nese av helsesykepleier/helsepersonell. Dette kiler, men er ikke smertefullt. For barn til og med 7. trinn tas to tester, dag 1 + dag 3-5. Test 2 tas hjemme av foreldre/foresatte. Foreldre/foresatte følger derfor barnet på dag 1 for opplæring. For ungdom fra og med 8. klasse tas tre tester, dag 1 + dag 3 + dag 5. Ungdommene lærer å teste seg selv dag 1.

• Dersom du ikke ønsker at ditt barn/ungdom skal testes, melder du fra til kontaktlærer, som registreres dette. Barnet/ungdommen må da i karantene i 10 dager ved eventuelt smitteutbrudd.