Informasjon fra Oppvekstsjefen

Kjære foresatte!

Denne høsten er uforutsigbar og spesiell for oss alle. Alle tre skolene i Randaberg vil etterhvert kunne møte større utfordringer i å opprettholde ordinær drift knyttet til nasjonale retningslinjer vedr.smittevern. Dette skyldes i all hovedsak at også skolens ansatte på lik linje med våre elever må holde seg hjemme selv ved milde luftveissymptomer.

En situasjon med stort fravær blant personalet på skolen vil gi oss en stor utfordring med å holde den vanlige skoledagen i gang. Vi liker det ikke, og vi vil gjøre alt vi kan for å unngå det, men vi ser at vi kan komme i den situasjonen at vi enkelte dager vil måtte permittere klasser når vi ikke har personale nok til å ivareta nødvendig og forsvarlig tilsyn og undervisning. Klassene vil da kunne få ulike opplegg de skal gjøre hjemme – enten med lærer på Meet eller andre arbeidsoppgaver de skal gjøre hjemme.

Hvis vi må sende en klasse hjem, vil foresatte i klassen bli varslet på SMS/mail/app, og opplegg for de øktene elevene skal gjøre hjemme vil ligge i Google Classroom når det gjelder de trinnene som bruker dette jevnlig.  Vedrørende de yngste elevene vil den enkelte skole løse dette med lokale løsninger tilpasset mulighetene som finnes vurdert av skoleledelsen. Vi vil ha jevnlig kontakt med FAU leder og klassekontakter for å informere best mulig. Det vil kunne være lokale forskjeller fra skole til skole ut ifra hvilke utfordringer en står ovenfor i forhold til bemanning. Vi takker dere foresatte for stor forståelse og samarbeid gjennom hele dette spesielle året. Høsten kan bli krevende,og det er viktig at at vi voksne står felles sammen i denne viktige dugnaden videre. Den grønne landsbyen har sterke tradisjoner for å dra lasset sammen. Det trenger vi denne høsten. Et best mulig samarbeid mellom skole og hjem er en viktig del av dette. Vi må være rause og fleksible med hverandre til beste for de flotte ungene våre.

mvh Petter Hagen, oppvekstsjef