Når er barnet mitt sykt?

Vi har fått en del henvendelser til skolen som gjelder sykdom.  Dere lurer på når barnet skal være hjemme, eller når det kan komme på skolen. Skolen forstår at det er vanskeligere å bestemme dette i disse dager.  Vi følger smittevernveilederen og FHI sine anbefalinger, og støtter oss til hva overlege og barnelege Margrethe Greve-Isdahl ved FHI sier:  

 

 «Akkurat nå skal foreldre ha lav terskel for å holde barnet hjemme og for selv å være hjemme fra jobben.»

 

Hun sier også at høsten er rundt hjørnet, og med den kommer virusforkjølelse. Da sprer de fleste luftveisvirus seg lettere i kaldere luft. Dermed øker smittefaren for covid-19 også i barnehage og på skole. Alle med nyoppståtte symptomer i luftveiene skal være hjemme fra barnehage, skole eller arbeidsplass. 

Eneste unntaket er at det skal være noe toleranse for bare rennende nese hos ellers friske barn under 10 år.