«Bli kjent dag» for høstens 1. klassinger utsettes

Hei

Vi velger å utsette «Bli kjent dagen» som skulle ha vært 2/6, pga koronaregler.
Vi kommer tilbake til mer informasjon om når og hvordan dette gjennomføres i et brev som sendes alle barna i slutten av mai.  I dette brevet vil også klasseliste med kontaktlærer ligge.
Vi vet nå at det blir 3 klasser med 22/23 elever, og det vil i hver klasse alltid være to pedagoger.
God langhelg til dere alle.
mvh
Kirsten Elin Bergsgvik

Høsten er her-husk refleks

Velkommen tilbake etter ferien.  Håper alle har slappet av og gjort noe annet kjekt.

Nå er det mørkt ute.  Det merket jeg da jeg kom til skolen kl 06.30, og vi så det også ved skolesstart.  Og i dag er det fint vær ute.  Dette betyr at det bare vil bli mørkere framover.  Husk derfor å utstyre barna med refleks og lys på sykkelen!

Vi vil også be om at dersom dere kjører barna som går i 5. – 10. klasse til skolen, så slipper dere dem av på P-plassen ved Randaberg Arena eller Randeberghallen.  Da kan barna gå under veien, på sykkelstien, til skolen.

Elevene som går i 1. – 4. klasse kan slippes av i rundkjøringen som vender mot Randabergveien, ved Randaberghallen, eller på grusplassen som vender mot sentrum.  Da kan også disse eleven ferdes trygt til klasserommet.

Foreldremøter

Det blir foreldremøter for alle trinn og klasser i tiden fremover.  Alle trinn skal først ha felles møte i Varen, før klassene etterpå går videre til klassemøte med sitt barns klasse.

Vi følger smittevernsregelene og har laget et eget skriv som sier hva dette betyr for disse arrangementene. Dette finner dere i dette dokumentet.

Dag og tid for møtene er som følger:

Tirsdag 8/9 kl. 1800 5. trinn

Tirsdag 8/9 kl. 1845 7. trinn

Tirsdag 8/9 kl. 1930 6. trinn

Onsdag 9/9 kl. 1800 1. trinn

Onsdag 9/9 kl. 1900 2. trinn

Onsdag 16/9 kl. 1800 3. trinn

Onsdag 16/9 kl. 1900 4. trinn

Tirsdag 22/9 kl. 1800 8. trinn

Tirsdag 22/9 kl. 1845 9. trinn

Tirsdag 22/9 kl. 1930 10. trinn

Når er barnet mitt sykt?

Vi har fått en del henvendelser til skolen som gjelder sykdom.  Dere lurer på når barnet skal være hjemme, eller når det kan komme på skolen. Skolen forstår at det er vanskeligere å bestemme dette i disse dager.  Vi følger smittevernveilederen og FHI sine anbefalinger, og støtter oss til hva overlege og barnelege Margrethe Greve-Isdahl ved FHI sier:

«Akkurat nå skal foreldre ha lav terskel for å holde barnet hjemme og for selv å være hjemme fra jobben.»

Hun sier også at høsten er rundt hjørnet, og med den kommer virusforkjølelse. Da sprer de fleste luftveisvirus seg lettere i kaldere luft. Dermed øker smittefaren for covid-19 også i barnehage og på skole. Alle med nyoppståtte symptomer i luftveiene skal være hjemme fra barnehage, skole eller arbeidsplass.

Eneste unntaket er at det skal være noe toleranse for bare rennende nese hos ellers friske barn under 10 år.

Nyttig info ved skolestart

Nå er lærerne i full gang med planlegging av første skoledag, og dagene deretter.  Vi gleder oss masse til å treffe elevene igjen.

Vi starter der vi sluttet, med fleksibel skolestart, tildelte områder i friminuttene og ikke minst, fokus på FHIs tre viktigste råd:

1)Syke personer blir hjemme, god hygiene og begrenset kontakt.

Dette fungerte fint før sommeren , og vi tror det vil gå enda bedre nå.  Vi ønsker at dere snakker med barna deres om dette før torsdag.  I tillegg ber vi om at elevene kommer til skolen like før oppstart, slik at vi slipper store grupper av barn utenfor skolen.

Velkommen til skolestart 20/8-2020

Nå er vi i full gang med å planlegge oppstart for både store og små.  Vi håper dere har hatt en fin ferie, og at dere også gleder dere til å begynne igjen.

Første skoledag blir slik:

• 1.trinn møter kl 0900 på grusbanen som vender mot Myrå Barnehage.  Foreldre kan være med til vi går inn i klasserommene.  Dagen slutter kl. 1300.
  • 2.- 4. trinn starter kl. 0815 og slutter kl 1300.
  • 5.- 7. trinn starter kl. 0815 og slutter kl. 1345.
  • 8. – 10. trinn starter kl. 0830 og slutter kl. 1350.

Elevene i 2.-10. klasse møter i klasserommet i løpet av de 10 minuttene før timen skal starte.  Det vil være voksne ute som kan fortelle i hvilket rom elevene skal møte.

Vi kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.

mvh

Kirsten Elin

Velkommen til besøksdag på Harestad skole

Velkommen til besøksdag på Harestad skole onsdag 10/6 eller torsdag 11/6

Nå gleder vi oss til å treffe deg, og vi håper du ser fram til å møte læreren din og klassekameratene dine.

Vi møtes i skolegården i Torvmyrveien 7, ved Tarzanskogen.  Skolegården til høyre på kartet under.

Pga Covid 19 viruset skal vi ta smittevernhensyn.  Derfor blir ikke dagen slik som den har vært tidligere år.  Dette betyr blant annet at vi er ute, og at du bare kan ha med deg en forelder. Du får møte læreren din og den andre voksne som skal jobbe i klassen.  Vi leker litt sammen og byr på en liten overraskelse.   Vi er ferdige etter 45 minutt.

1a møter onsdag 10/6 kl. 1330.

1b møter onsdag 10/6 kl. 1430.

1c møter torsdag 11/6 kl. 1330.

Kirsten Elin, Inger og Tone Sissel har et kort informasjonsmøte for foreldrene i gymsalen mens barna er ute.

Klasselistene er sendt ut pr. post. (20.05.2020).

Dersom vi erfarer at det vil være lurt å gjøre endringer på gruppene i løpet av det første skoleåret, så gjør vi det.

Velkommen!

Kirsten Elin Bergsvik, assisterende rektor