Volleyballturnering på 9. Trinn

På 9. trinn har vi i en periode hatt med oss Anne Karin Ravndal i kroppsøvingstimene. Hun er både mor på trinnet og trener i Randaberg Volleyball. Hun har hatt ansvar for gymtimer i hver klasse, og tilbakemeldingene fra elevene har vært svært gode. Hva var vel mer naturlig enn å avslutte perioden med en turnering. Vi delte inn i flere lag på trinnet og gjennomførte turneringen den siste uka før vinterferien. Det var mye fint spill, og det var kjekt å se at elevene har utviklet seg, både individuelt og i samspill. Slike turneringer er i tillegg viktige for å skape et godt sosialt miljø på trinnet. Tusen takk til Anne Karin for inspirerende og god undervisning i volleyball. Dette var kjekt!

Les mer

Flott innsats i volleyballturnering!

Denne uka ble det arrangert skolemesterskap i volleyball i Randaberghallen, og Harestad skole deltok med et jentelag. De gjorde en svært god innsats og gikk hele veien ubeseiret til finalen. Der møtte de Tastaveden skole, og det ble en spennende kamp. Harestad vant det første settet, men måtte gi tapt i et svært jevnt andre sett. I tredje og avgjørende sett ble det litt fram og tilbake for begge lag, men til slutt gikk seieren til Tastaveden. Jentene kan være stolte av det de presterte, og takk til trener og mor, Anne Karin Ravndal, som ledet laget. Det var virkelig kjekt å være tilskuer på tribunen i dag!
Gratulerer!

For en flink gjeng!

Workshop med humor

9. trinn hadde sist uke besøk av to profesjonelle komikere, Terje Torkildsen og Hans Petter (Svartnissen) Jørgensen. Det var et to-timers skriveverksted om humor basert på Humorboka av Torkildsen. Først fikk elevene et kort foredrag om humoristiske virkemidler før de ble delt i grupper for å lage en parodi på et eventyr. Elevene fikk god veiledning underveis, og til slutt var det framføring i klassene. Det ble mye lått og løye, og elevene syns det var knallkjekt opplegg.

To løgne karer

Høsttur rundt tungenes

I fint høstvær med sol, litt frisk vind, men god temperatur, gikk elevene på 9. trinn i dag turen rundt Tungenes. Vi syklet til Sandestranda, og der spiste vi lunsjen sammen først før vi gikk den ca. 6 km lange turen i nydelige omgivelser. Det var god stemning i gjengen, som alltid er kjekke å ha med seg på tur. Vi er heldige som har så fine turløyper i nærheten av skolen vår. Tusen takk for en flott tur! Det er Andrè i 9B som har vært fotograf og tatt de fine bildene.

Besøk hos Solbakken andelsgArd

Solbakken Andelsgard er en gård på Raustein. Alle grønnsaker som dyrkes på gården er økologiske, og Harestad skole har kjøpt en andel. Det betyr at elevene våre kan både så og høste grønnsaker fra gården. I tillegg må de være med på dugnad i løpet av sesongen.

Denne uka var det elever fra 9. trinn, mat & helse, som høstet mye godt og laget nydelig lapskaus ute i det fri. De var flinke kokker, og nesten alt ble spist opp. Det som var til overs etter skrelling og kutting av grønnsakene gikk til grisene, så da var alle fornøyde!

HålanDsvannløpET 2019

Elevene på ungdomstrinnet, som har valgfaget Fysak, deltok denne uka i det 7,2 km lange løpet rundt vannet. Dette er noe vi trener fram mot gjennom året, og målet er å utfordre egne fysiske ferdigheter, noe de virkelig fikk. Det var imponerende å se innsatsen hos mange som virkelig ga alt! Det ble en liten premie til de raskeste på hvert trinn, og noen premier ved loddtrekning blant deltakerne. Dette løpet har nå blitt en tradisjon å arrangere i mai, og for en positiv og sprek gjeng som gjennomførte løpet i år! Gratulerer til alle som deltok!

Opptur 2019

Et av høydepunktene på våren for elever på 8. trinn er Opptur. Stavanger Turistforening arrangerer hver vår tur for omtrent 2000 elever fra skoler i distriktet, og i dag ble vi hentet med buss og kjørt til Dale i Sandnes. Derfra gikk vi turen, som er ca. 7,5 km, innom tre topper, bl.a. Dalsnuten. Vel framme på Gramstad fikk elevene is og pølser. Løypa var krevende noen steder, men i fint turvær og med god innsats og godt humør, kom alle i mål!

Les mer

Ut på tur med 10. trinn !

Mandag denne siste uka av skoleåret og tiden på Harestad, var elevene fra 10. trinn på tur til Kvernevik for å se på minnesmerket  etter Alexander Kielland-ulykken. Elevene syklet til Viste hotell, og deretter gikk turen videre til fots. Denne våren har et av temaene i samfunnsfag vært om oljeeventyret i Norge, og dette er den triste historien og den største ulykken på norsk sokkel. Historien gjorde inntrykk på ungdommene, og det var som alltid en fin gjeng å ha med seg på tur.

Kvalitetstid i Myrå – Fysak 10. trinn

 

Et viktig mål i valgfaget Fysisk aktivitet og helse er å lage enkle, gode ernæringsmessige måltider. Det har vi gjort ute ved gapahuken i Myrå to onsdager i mai. Gjengen fra 10. trinn viste kreativitet og vartet opp med herlige småretter med sunne grønnsaker som tilbehør, og med fruktsalat som dessert. Det ble fine opplevelser sammen i det flotte været . ☀

 

 

 

 

 

 

Les mer

Hålandsvann-løpet 2018

I sterk vind og med friskt mot deltok elever fra 9. og 10. trinn, som har valgfaget Fysisk aktivitet og helse, i det 7,9 km lange løpet rundt Hålandsvannet. For en sprek gjeng! De beste guttene på 10. trinn kom i mål på 27 min., mens beste jente fullførte på 34 min. Raskeste jente og gutt på hvert trinn fikk fine t-skjorter som premie, og i tillegg ble det loddtrekning av premier for deltakelse i løpet. Ved målgang fikk alle saft og banan, og de tøffeste tok et bad før sykkelturen hjem. Dette løpet har elevene trent til en tid, og målet var å utfordre egne fysiske ferdigheter, noe de virkelig fikk. Gratulerer til alle deltakerne med god innsats og imponerende tider!

 

Vinnerne: Sondre, Vanessa, Henrik og Sanne

Vennskapelig målgang og delt 3. plass

Lars vant drikkeflaske og pannebånd

Fornøyde jenter fra 10. trinn

Saft og banan smakte godt etter løpet!

Patrik

                                                                                            


 

1 2 3