En foreldreundersøkelse i kommunen

Randaberg kommune ønsker å gjennomføre en spørreundersøkelse til alle foreldre/foresatte som har barn på skolen. Målet med undersøkelsen er å bidra til at foreldrene som trenger det kan blir bedre omsorgspersoner for sine barn og gjennom det bidra positivt til barnets beste.

Barn og unge i Randaberg har sagt at verdiene trygghet, respekt, omsorg og kjærlighet er det som skal prege en god oppvekst.

Randaberg kommune skal kunne gi foreldrestøtte og veiledningstilbud til foreldre. Gjennom undersøkelsen ønsker vi å kartlegge om dagens tilbud er i samsvar med foreldrenes behov.

Undersøkelsen blir sendt ut på SMS torsdag 31. januar til alle foresatte og vi håper du tar deg tid til å svare – den er ikke lang 🙂

Warpzone inviterer til foreldreforedrag om barn og dataspill

I forbindelse med arrangementet i uken som kommer ønsker Warpzone foreldre velkommen til et foredrag for dem som ikke spiller selv, men som ønsker å få et bedre innblikk i spillernes verden for lettere å kunne involvere seg i barnas spillhverdag. Det skal foregå i det store møterommet til arenaen rett ved inngangen i Randaberg Arena mandag 8. oktober fra 19:00 til 21:00.

Blant emnene som blir tatt opp er:

• Er noen spill «farligere» enn andre
  • Grensesetting
  • Hva er MoBA og FPS-spill
  • Hvorfor må du abonnere på spilltjenester for å spille online
  • Hva går de ulike spillene egentlig ut på
  • Spill som sosial arena
  • Hva betyr de rare ordene og uttrykkene som spillere bruker seg imellom
  • Kjørereglene som gjelder i spillverdenen

Foredraget holdes av Morten Frankrig fra Altibox. Morten, eller «DarthOstepop» som han kalles i spillmiljøet, er en lidenskapelig gamer på 43 år. Til daglig jobber han som produktsjef for opplæring i Altibox.

Morten er selv far til to tenåringer og gift med en utrolig tålmodig kone. I tillegg er han en engasjert teknologientusiast og Wifi-ambassadør og erfaren foredragsholder. Gjennom sine 25 år som aktiv gamer har Morten god kjennskap til spillmiljøet. Han spiller fremdeles aktivt online, men går heller ikke av veien for å spille mindre, obskure spill i Indie-klassen.

Med sin unike erfaring med så vel PC- som konsollspill, kan Morten gi et verdifullt innsyn i en verden der mange voksne føler seg fremmedgjort. Gjennom sitt foredrag lærer han deg mer om gaming-trender, spill, begreper og grensesetting.

Engasjer deg i barnas hverdag. Benytt denne anledningen til bedre å forstå hvilken verden barna lever i, så du lettere kan føre en meningsfylt dialog med barna dine.

Deltakelse er gratis. Du kan melde deg på ved å gå inn på arrangementets Facebook-side og trykke «Skal«.

En liten endring i skoleskyssen til/fra Harestad skole

Nå har vi fått en ny Harestad skole (Hurra!) – og det fører til en liten endring i skoleskyssen. Nå blir elevene satt av og hentet på nye steder.

Bussen stopper først for 1.-4. trinn på et nytt busstopp utenfor ballbingen på gamle Harestad skole (på deler av drop-off-sonen). Deretter kjører bussen videre til nye Harestad skole, snur i rundkjøringen og stopper på busstoppet ved den nye skolen for 5.-10. trinn.

Busstidene er de samme.

Bli med UngRom på et idéverksted i sentrum

Vil du være med å bestemme hva som skjer i kommunen? Nå har du sjansen! Kom til idéverksted på U59 i sentrum, så kan du være med å bestemme litt hva som skal bygges i sentrum. Kom lørdag 10. desember kl. 13-14!

Kommunen ønsker ideer fra dere unge om hvordan en ny møteplass kan bli et kult sted å bruke for ungdom.

Det blir servert gratis kakao og laget sukkerspinn!

Temakveld: Unge og dataspill

For foreldre og andre interesserte

Torsdag 3. november kl. 18.30-20.00

Hinna Helsesenter, Boganesveien 10

Mange foreldre synes det er vanskelig å forholde seg til unge og deres bruk av dataspill. Mange blir bekymret for at unge bruker for mye tid på nett og at det går utover skole, andre aktiviteter og sosialisering. Vi inviterer foreldre og andre som jobber med unge til en temakveld hvor innholdet vil være:

• Informasjon om spillesjangere
  • Hva er det som er så tiltrekkende med spillene
  • Hva skjer i hjernen
  • Når trenger du å være bekymret
  • Gode spillevaner
  • Diskusjon rundt aktuelle situasjoner

Påmelding senest kl. 15.00 samme dag. Det er gratis.

Tlf 480 25 514
elsa.kvam@lyse.net
www.behandlingsteamet.com

Videre til 2. runde i Rogalandscupen i fotball

imageStor stemning på ungdomstrinnet etter at skolelagene i fotball både for gutter og jenter gikk videre i Rogalandscupen. Guttene vant 0-1 borte mot Revheim skole, mens jentene vant 9-1 hjemme i Randaberg Arena mot Smiodden skole.

Nå gleder vi oss til 2. runde. Jentene var enige om at dette var en herlig start på cupen. De er klare for videre spill og skal gi alt i fortsettelsen! Jentene fikk innviet nye drakter, og for en kamp det ble! Gratulerer til begge lag!