Lydbøker

Lydbøker er noe de fleste av oss forbinder med krimbøker på mobilen. Men denne muligheten finnes også for elever som strever med lesingen innen fag. Hjernen vår må både avkode bokstaver og tekst, men og forsøke å finne meningen i setning og helheten. Strever du med avkoding, så er det lite kapasitet igjen til forståelse. Lydbøker er et hjelpemiddel for dette.

Skolelydbok.no

Nytt i år er at lydbøkene er tilgjengelig på nett, mobil og nettbrett (trolig også på Chromebook snart). Den nye løsningen som tillater flere plattformer gjør at elevene (sammen med foresatte) selv får tilgang til å laste ned lydbøkene. Tilgang fås via skolen.

Tenker du dette er aktuelt for ditt barn? Tilbudet er i utgangspunktet begrenset til elever med lesevansker, men ta kontakt slik at vi kan se på om dette er aktuelt uansett. Har barnet ditt påvist lese- og skrivevansker eller dysleksi, men du har ikke tilgang – ta kontakt.