AF1 – elevtiltak mot mobbing!

Grødem skole har startet AF1 mot mobbing!

AF1 (Alle for en) hadde kick off i aulaen i dag. Ca 100 elever (!) hadde søkt om å få være synlige elever som tar et ekstra ansvar for å forhindre mobbing. Dessverre kan ikke alle være med i denne runden, men de får sjanse senere. I dag fikk de elevene som var plukket ut vestene sine slik at arbeidet med å redusere mobbing og ensomhet på skolen kan settes i gang. Prosjektet heter Alle for en (AF1) og viser med det at alle har ansvar for hver enkelt. Spennende og viktig arbeid!  af1

Prosjektet er et resultat av Elevundersøkelsen som viser at ca 3% av elevene på skolen opplever en eller annen form for mobbing i arenaer der voksne ikke er tilstede. Hva kan vi gjøre med det, var utfordringen vår? Det enkleste hadde kanskje vært å aldri la elevene være alene, men hva lærer elevene av det? Sos.ped teamet sammen med elevråd og ledelsen på skolen hadde heller tro på at vi må la elevene ha tid alene, men at de der må lære å ta seg av hverandre. Ungene og ungdommene på skolen vår er flotte og inkluderende, men av og til kan det oppstå uheldige situasjoner der det er vanskelig å si i fra. Det skjer på skolen og ellers i livet. AF1 elevene skal derfor være den som tørr å si i fra i disse situasjonene og samtidig er observant på elever som ufrivillig er alene. Vi har tro på at dette vil redusere mobbingen, og samtidig styrke medborgeransvaret til elevene.

Elevundersøkelsen for 2016 tas nå, og det vil gi et startpunkt for arbeidet. Effekten av prosjektet vil bli evaluert fortløpende, men spesielt i kommende Elevundersøkelser.

Her kan du se bilder og film fra kick off-en