Trygg skolevei

Barn som går eller sykler til skolen får trafikkerfaring, frisk luft og fysisk aktivitet som gir en god start på skoledagen.

Velg den tryggeste veien når dere går til og fra skolen. Noen steder kan stier, gårdsveier eller lignende være tryggere å gå, selv om skoleveien kan bli litt lengre.

Hvis du må kjøre bil, vurder om du kan stoppe et stykke unna skolen slik at barnet kan gå det siste stykket alene eller sammen med andre. Trafikken rundt skolen er ofte kaotisk ved skolestart og skoleslutt. Jo flere som kjører, dess flere uoversiktlige og farlige situasjoner blir det for elevene.

Trygg Trafikk anbefaler:

• Der det er mulig bør barna gå til skolen, gjerne sammen med voksne. Frisk luft og fysisk aktivitet gir elevene en god start på skoledagen.
  • Øv på skoleveien sammen med barna.
  • Foreldre eller andre voksne kan samarbeide om å følge og hente barna på skolen hver sine dager.
  • Barn bør være 10-12 år gamle før de sykler alene i blandet trafikk (Grødem skole åpner for dette fra og med 5. trinn). Det er først i denne alderen de har forutsetninger for å kunne sykle i et vanskelig trafikkbilde.
  • Foreldre kan gjerne sykle sammen med barna til og fra skolen før de er gamle nok til å  sykle alene.

Vi ønsker alle at barna våre skal være trygge. Skolen ønsker derfor at foresatte og elever følger anbefalingene i skolereglementet og fra Trygg trafikk. Bruk av sykkel/sparkesykkel o.l. er ikke lov i skolegården.Screenshot 2016-08-24 at 11.39.35

Husk hjelm! Grødem skole har påbud om bruk av hjelm når de er på sykkelturer i skoletiden, og anbefaler bruk av hjelp også på skoleveien.

Informasjonen er hentet fra Trygg trafikk,  gå inn på sidene til Trygg trafikk for mer informasjon.