Elevundersøkelsen resultater 2021

Her kan du se Grødem skole (5.-10. trinn) sine resultater i Elevundersøkelsen 2021. Skolen skårer godt også i år, og det er gledelig at elevene melder om høy trivsel.

Ikke uventet er det en svak generell negativ nedgang også i år. Rent statistisk er det lite endring, så vi skal ikke lese for mye ut av det, men allikevel er det nå tydelig at elevene svarer mindre positivt enn før (sammenlignet med det beste året til Grødem). Ettersom det gjelder nesten alle kategorier, så er det nok lite hensiktsmessig å se på hver enkelt faktor, men heller se på hvordan vi kan snu at elevene opplever verden mer grå enn før. Forklaringen kan trolig knyttes til korona og nedstenging, men det må undersøkes nærmere.

Det vi vil foreslå for arbeidet generelt er å følge kongen sitt nyttårssitat:
En bestefar fortalte barnebarna sine om kampen som stadig utkjempes inni ham. Det er en kamp mellom to ulver. Mellom gode og onde krefter. Barnebarna spurte: Hvilken av ulvene vinner? Og bestefaren svarte: Den som jeg velger å mate.

Skolen, elevråd, elever og foresatte vil derfor få utfordringen å mate det gode. Finne og lage lysglimt i en verden som vi vet er litt fattigere og mer krevende enn vi skulle ønske.

Resultatene klassevis vil kontaktlærerne få ut i løpet av uke 1 og 2. Kontaktlærer deler det videre med de lærerne/ass/miljøterapeuter som trenger innsyn i arbeidet og setter tiltak for sin klasse.

SMU/SU og FAU er orientert om resultatene.

Her kan du se alle tallene for skolen