God jul fra Grødem skole

Grødem skole ønsker alle en God Jul!

Jul i 9A

Innspurten til juleferien fikk dessverre et koronafokus også i år. Det er smitte i Randaberg, og i tillegg store diskusjoner om hjemmeskole eller ikke i media. Oppmerksomheten rundt smittevern og trygghet har selvsagt vi også. Personlig ønsker jeg å feire jul med mine nærmeste. Mest mulig normalt og koselig som det pleier. Jeg holder derfor avstand i butikken, vasker hender og bruker munnbind der det behøves. Jeg vil sikre julen min.

Som rektor må jeg sikre at alle barn har et opplæringstilbud og at alle ansatte har et godt arbeidsmiljø. Det forsøker jeg også å gjøre mot korona ved å lytte til helsefaglige råd, og dialog med fagpersoner, tillitsvalg og andre. Vi har fra start av pandemien stolt på myndighetene og FHI, og det har gått godt. Vi må fortsette å stole på disse. Nå er rådene at vi skal ha tilbud om skole, men på gult nivå. Skjer det utbrudd skal vi ikke ta sjanser, men sette nødvendige tiltak. Det håper jeg alle som leser dette er trygge på. Vi skal ikke ta sjanser.

Vi skal ikke ta sjanser, men jeg kan ikke ta bort all usikkerhet heller. Jeg har lyst til det, men kan ikke stå for det. Slik situasjonen er på vår skole kan jeg ikke sende hjem elevene på 5. – 10. trinn, uten å spør hvorfor ikke 1.-4. trinn og SFO får samme mulighet? Kommuneoverlegen og de faglige rådene støtter heller ikke dette, uten at det er mangel på ansattdekning eller stort smittetrykk. Vi er heldig som ikke opplever dette.

Pandemien har lært oss at det finnes ikke en rekkefølge eller liste på hvem som rammes, men det er mer eller mindre flaks og uflaks. Jeg tror vi, skole, elever og foreldre, på Grødem har gjort og gjør det vi kan for å øke flaksen eller oddsen vår. Det er det vi skal gjøre, og gjorde de siste dagene før jul.

Siste dagene før jul brukte vi vår omsorg og varme på å sikre en god avslutning før jul. Nå når det meste er avlyst på fritiden, usikkerheten øker og julen blir litt fattigere. Vi ønsket å utgjøre en forskjell for våre elever. Normal skole, men innenfor klassen. Tent lys, smil, julegrøt, en quiz eller lek. Trygge voksne. Dette kan vi og vi er gode på det! Også når risikoen er større, og det koster å stå i det.

…mer jul i 9a

Landslagstrener Thorir Hergeirsson har i høst hjulpet oss med verdiarbeidet, GRO på Grødem. I den forbindelse sa han til oss at redselsen for å tape aldri må bli større enn ønske om å lykkes. Kanskje en tynn sammenligning, men det er det jeg sier til meg selv i disse dager. Vi skulle lykkes i å gi elevene vår en god avslutning på året. Det gjorde vi.

Me fekk te det utroliga – i samen

Med ønske om en fredelig høytid for alle

Per Jarle

-rektor-