Resultater Nasjonale prøver 2021

Grødem skole gjennomfører hvert år nasjonale prøver i basisferdighetene lesing, regning og engelsk. Disse tas på 5., 8. og 9. trinn (9.trinn tar ikke engelsk). I presentasjonen vedlagt kan du lese årets resultater.

Resultater nasjonale prøver 2021

Grødem skole har mål om at trinnet skårer likt (50) eller over nasjonalt nivå hvert år. Stabilitet over tid er viktig for å sikre lik kvalitet i opplæringen.

Skolen fritar kun unntaksvis elever fra testene.

Kilde: Pixabay

Hvordan følger vi opp resultatene?

Nasjonale prøver har to funksjoner for oss på skolen. På et generelt nivå får vi sjekket om vår opplæringspraksis er i tråd med det nasjonale nivået. På elevnivå får vi sjekket nivå, avdekket styrker og svakheter og ikke minst gitt en mulighet til å sette tiltak inn mot elever som behøver det. Alle resultater sjekkes opp mot skolens kunnskap om eleven slik at en dårlig dag på prøven for eksempel ikke endrer oppfølgingen.

Her kan du lese mer om hvordan vi følger dette opp.