8.-10.tr Standpunktkarakterer

Standpunktkarakterer er sluttvurderinger som skal føres på vitnemålet.  Standpunktkarakterer kan få betydning for opptak til videregående opplæring, videre studier og for framtidig arbeidsliv. Før sommeren 2021 vil elevene får standpunkt i:

På 8. trinn 14. juni 2021:

• Valgfag (hvis du har skiftet fag)

På 9. trinn 14. juni 2021:

• Mat og helse
  • Valgfag (hvis du har skiftet fag)

På 10. trinn 1. juni 2021:

• Alle fag, samt orden og oppførsel
  • Musikk fikk elevene standpunktkarakter i januar 2021 (pga halvt år med musikk/halvt år med KRLE)

Klagerett

Eleven har rett til å klage på standpunktkarakterer. Før en klager bør eleven be om en forklaring til karakteren i faget (muntlig eller skriftlig). Klagen må legges fram innen 10 dager etter at karakteren er mottatt.

Klagen sendes til skolen, men behandles av en klageinstans nedsatt av fylkestinget. Faglærer og rektor skal også uttale seg om karakteren. Dersom klager får medhold, settes det en ny karakter av rektor, med bakgrunn i tilbakemeldingen fra klageinstansen. Det betyr at karakteren kan bli uforandret, gå opp eller ned.

Til informasjon: Det er kun i kroppsøving innsats teller med i vurderingen av karakteren.

Mer informasjon om standpunkt og rettigheter kan du lese om her