5.tr Anmeldere for Bokslukerprisen

5B på Grødem Skole er en av ca. 30 klasser på mellomtrinnet i hele Norge, som nå er anmelderklasse for bøker som skal utgjøre høstens Bokslukerpris. Oppdraget går ut på at vi skal hjelpe til med å lese og vurdere noen av de aller nyeste bøkene, for å se hvilke titler som er gode nok til å få plass i høstens antologi. 60 ulike titler er fordelt og sendt ut til anmelderklassene. Av disse har vi fått tilsendt 15 titler. Til slutt er det 10 titler som slipper gjennom nåløyet, basert på klassenes vurderinger.

Antologien skal inneholde smakebiter fra 10 nye bøker for aldersgruppen 9-12 år og sendes rundt skolestart til klasser på mellomtrinnet som melder seg på prosjektet.

Høsten 2020 deltok ca. 125 000 mellomtrinnselever, så Bokslukerprisen når ut til veldig mange. Også Grødem Skole har vært deltakere i flere sesonger.

5B er nå godt i gang med lesing og skriving av anmeldelser. Noen bøker er allerede favoritter, mens andre bøker ønsker vi ikke å se i Bokslukerprisen. Vi synes det er veldig kjekt å få lov til å være med å påvirke hvilke 10 bøker som blir valgt ut til høstens Bokslukerpris.

Vil du se flere bilder, trykk på les mer