5.-7.tr Endring i klassestørrelse for mellomtrinnet til skoleåret 2021/22

Grødem skole har i flere år hatt økning i elevmassen. Økningen er stort sett positiv, men gir samtidig en utfordring i klassestørrelsen. På bakgrunn av dette har skolens ledelse igangsatt en prosess der FAU, SU og skolens personal gav innspill på hvordan vi skulle løse dette. Det er fordeler og ulemper, men alle involverte fora var samstemte om å dele opp klassene på mellomtrinnet til skoleåret 2021/22.

Hva betyr så dette?

Skoleåret 2021/22 vil Grødem skole ha:

• 1.-7. trinn – 3 klasser per trinn
  • 8.-10. trinn – 2 klasser per trinn

Årets 4. trinn vil bli 3 nye klasser selv om de allerede er tre klasser nå. Årets 7. trinn blir 2 nye klasser når de går over til 8. trinn.

Kriterier når skolen setter sammen klasser

Klassene skal settes sammen ut fra:

• Faglig jevne klasser med en spredning i alle nivå.
  • Jevn fordeling av kjønn.
  • Sosialt jevne klasser.
  • Sammensetningen må etterstrebe at klassene blir gode læringsfelleskap for alle elever.
  • Spesialundervisning skal i utgangspunktet fordeles jevnt på klassene.

Klassene skal ikke settes sammen ut fra:

• Ønsker fra elevene/foresatte.
  • Vi spør ikke om hvem elevene ønsker å gå i klasse med.

Skolen ønsker å ha dialog og informasjon fra foresatte hvis det er hensyn knyttet til sitt barn. Det vil vi forsøke å ta hensyn til, men uten lovnad om dette. Gruppedynamikk og godt læringsfellesskap vil alltid vektlegges.

Vi etterstreber å informere om valg vi tar i forkant av nye klasser settes. Dette for å forberede elever og foresatte på endringer vi må ta. Eksempelvis venner som skaper negativt miljø i klassen.

Det er ikke klagerett på ny klassesammensetning, men foresatte må selvsagt ta kontakt med inspektør for hvis de mener det er hensyn vi har oversett.

Målet vårt er å bygge lag (klasser) som gjør alle bedre, sterkere og tryggere. Sammen