Korona og bursdager

Barnebursdager

Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn 5 gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter. Barn i samme kohort unntas fra avstandskravet på arrangementer.
I gul sone er klassen definert som en kohort.

Barnebursdag på privat sted:

• Dersom du har bursdagen hjemme med barn bare fra samme barneskole- eller barnehagekohort, kan dere ha flere enn fem gjester. Du kan da ikke ta med barn fra utenfor kohorten, selv om de f.eks. spiller på samme fotballag.
  • Andre foreldre og ledsagere enn de som arrangerer bursdagen er ikke en del av kohorten, og bør derfor ikke være tilstede.
  • Kohort-unntaket gjelder ikke for ungdomsskole og videregående.
  • Ingen syke kan komme, selv ikke ved milde symptomer på luftveisinfeksjon. Dette gjelder også barn og unge som er i karantene eller isolasjon.
  • Håndvask eller hånddesinfeksjon skal være lett tilgjengelig. Hender bør rengjøres ved ankomst, før spising og når besøket er over.
  • Følg ellers rådene for arrangement på privat sted.
  • Dersom det er mulig, er det fortsatt å foretrekke at feiringen skjer utendørs.
  • Mat bør serveres ferdig i porsjoner, også kake. Husk rene hender hos både de som serverer og de som spiser.

Barnebursdag i leid lokale:

• Dersom feiringen avholdes i et leid lokale eller annet offentlig sted, kan du samle opp til 20 personer. Det kan være lokale regler med lavere antall tillatte gjester.
  • Følg ellers reglene som gjelder for arrangement på offentlig sted.
  • Alle skal holde én meters avstand. Barnehage- og barneskolekohorter er unntatt dette kravet.
  • Voksne, både arrangører og eventuelle ledsagere, bør holde avstand til andre barn og voksne, samt følge vanlige smittevernråd.