Føring av fravær på vitnemål, midlertidig ordning

Midlertidige unntak ved fravær av helsegrunner

Fra og med 24.08.2020 og frem til og med 31.10.2020 vil elever som har fravær av helsegrunner, ikke få dette fraværet registrert på endelig vitnemål.
Elever under 18 år må likevel legge fram bekreftelse på fravær fra en forelder. Fravær av helsegrunner omfatter blant annet sykdom, karantene eller isolasjon samt milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse. Dokumentert fravær fra en forelder av helsegrunner i ovennevnte periode skal ikke føres som fravær på elevenes vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående skole. Kunnskapsdepartementet har besluttet at unntakene i første omgang skal gjelde ut oktober. Departementet vil på bakgrunn av smittesituasjonen vurdere om det er grunn til å videreføre unntakene.