Trygg skolevei – hva gjør vi?

En trygg skolevei er viktig for oss, for barna/ungdom og foresatte. Vi klarer ikke å fjerne alle farer, men sammen og med noen tiltak så klarer vi å gi alle en trygg vei til skolen. Her er noe av det vi gjør:

FAU

Egen arbeidsgruppe i FAU som jobber med trafikksikkerhet i samarbeid med skolen og innspill fra foresatte.

Politiet

Samarbeid med skolen om årlige kontroller om morgenen. Fokus på hjelm, lys og annen påkrevd utstyr for å sykle/sparke forsvarlig.

Informasjon til foresatte

Bevisstgjøring om farene ved at mange kjører barna til skolen fører til at de fleste som kan gå/sykle/ta buss velger dette.

Beintøft kampanjen

I år deltar mange av klassene på kampanjen Beintøft. Det oppordrer alle som kan å gå mest mulig til og fra skolen.

Randaberg kommune har i mange år hatt fokus på trygg skolevei, og det har gitt egen sti til gående/syklende langs store deler av veien. Siste tiltak var gåsti langs fotballbanen ved skolen, og merket drop-sone på p-plass.

Takk til alle foresatte som følger opp dette, og hjelper barna og ungdommen å ta på refleks, hjelm og ta hensyn i trafikken.