kriterier for hjemmeopplæring 5.-10. trinn

På grunn av at perioden med hjemmeopplæring er uavklart i lengde, så har vi utarbeidet noen retningslinjer vi jobber ut fra. Det er rom for å løse dette ulik mellom trinn og klasser, og det skal også lærerne gjøre for å tilpasse det best mulig til sine elever.

• Minimum 3 økter med opplæring hver dag.
  • Mest mulig undervisning, og det kan løses med film, introduksjon eller forklaring. Omfang kan variere, men elevene må ha mulighet til å få oppgaver forklart og kunne få hjelp. Lærer skal være tilgjengelig i disse øktene.
  • Skoledagen skal være avgrenset slik at ikke elevene sitter lenge med etterarbeid etter hver økt.
  • Det skal være pauser mellom fagøktene.
  • Muntlige- og basisfagene skal prioriteres. Praktiske fag kan tas bort, og det må tas hensyn til utstyrsbehov og totalbelastning for elevene hvis disse fagene opprettholdes.