politibesøk på grødem skole

FAU, elevråd, foresatte og skolen har i oppstarten av året hatt økt fokus på sikkerheten på skoleveien. Et tiltak var å få besøk av politiet, noe de gjorde i dag. De hadde fokus på lys på sykkel/sparkesykkel, refleksvester, hjelmbruk og elektriske kjøretøy.

Tilbakemelding fra politiet:

• Husk refleks (mange hadde det, men for mange var uten)
  • Husk lys på sykkel/sparkesykkel/el-kjøretøy. Når gatelysene er tent, så betyr det at det er krav om lys på sykkel/sparkesykkel/el-kjøretøy.
  • Husk hjelm. Flere som ikke hadde det i dag.
  • El-kjøretøy: det er klare regler for disse (trykk her). Når de blir trimmet eller går ulovlig fort så utgjør de en stor risiko for andre gående, men og faren for andre ulykker øker. Frem til barna er 15 år er det foresatte sitt ansvar å passe på at barnet ikke kjører ulovlig, og med det må stå til ansvar ved ulykker.
  • Trafikk: Det er en del bil som kommer til skolen om morgenen, og det øker faren for ulykker. De som kan bør la barna gå/sykle.

Rektor synes det er positivt at politiet tar seg tid til å hjelpe til med å sikre skoleveien for elevene vår, og er glad for at politiet ønsker å gjenta dette.