5., 8. og 9.tr. nasjonale prøver

Nasjonale prøver er obligatoriske prøver som gir informasjon om ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Ferdighetene er viktige for læring i alle fag. Trykk her for å lese mer om nasjonale prøver

Prøven tas på 5., 8. og 9. trinn (unntak engelsk), og i år gjennomføres de i september. Datoene er satt opp i skolens åshjul.

Forberedelse
På vår skole bruker vi nasjonale prøver aktivt for å kartlegge og tilrettelegge for elevene. Vi gjennomgår prøvene i forkant slik at det tekniske og prøveformen blir kjent. I tillegg fokuserer vi på viktigheten av at hver enkelt gjør det så godt de kan, og at det ikke forventes at alle får til alt. Slik er prøvene laget, så det skal ikke stresse noen. Ved å gjøre disse tingene før prøven sikrer vi at vi får reelle resultater, og dermed kan bruke disse til å hjelpe enkeltelever og klasser.

Foresatte ønsker vi støtter opp om dette, og følger opp sitt barn hvis det er behov for det.

Tilrettelegging og fritak
Vi ønsker at flest mulig elever skal gjennomføre disse prøvene. Men hvis det er behov for tilrettelegging vil som regel lærer ta kontakt med hjemmet, eller du som foresatte ta kontakt med oss. Er du som i tvil om noe, ta kontakt!