lusfrikampanje

Nasjonal kampanje mot hodelus 2019 er helgen 30. august – 1. september. Problemene med hodelus, i barnas miljø, de senere år vist seg å bli større. I 2008 ble det kjøpt medikamenter mot hodelus for nesten 20 millioner kroner, mens vi nå ser en trist statistikk som har gått rett til værs. Det selges 60 % flere forpakninger av lusemidler nå enn i 2010.

Flere tenåringer og voksne opplever nærkontakt med dyrene, som tidligere var størst problem blant mindre barn.
Vi oppfordrer derfor spesielt ungdomsskoler til å engasjere seg i kampen mot hodelusa. Når foreldre/foresatte, i alle kommuner, har fokus på lusesjekk samtidig vil eventuelle smittede personer bli behandlet i samme tidsperiode. Dette vil medføre at bestanden av hodelus reduseres drastisk, faren for gjensmitte blir betydelig mindre.

Dersom foreldre med barn i barnehager og på skoler har en fast helg hvor de blir minnet om lusesjekk, vil det også bli lettere å snakke om lus og dele erfaringer.
Det er foreldre/foresattes ansvar at barn som møter i barnehager og på skoler mandag 2. september skal være fri for hodelus.

Det nytter ikke å bekjempe hodelusa alene!