valgfag og fremmedspråk 2019/20

Litt informasjon om valgfagene og fremmedspråk som tilbys til neste skoleår. Frister for endringer og søknad nærmer seg også:

8. trinn
Neste års 8. trinn velger valgfag og fremmedspråk. Valgfaget velges for ett år, mens fremmedspråket velges for tre år (mulig å skifte fremmedspråk hvis det søkes om frem til jul 8. klasse). Elevene og foresatte får informasjon om fagene torsdag 2. mai, og har frist for å velge til 10. mai 2019. Søknadsskjema er digitalt og fås av kontaktlærer.

Mulige valgfag:
– Design og redesign

Mulige språkfag:
– Engelsk fordypning
– Spansk
– Tysk
– Fransk
Skolen vil tilby 2 av fremmedspråkene + engelsk fordypning. De språkene som får flest elever beholdes.

9. trinn
Neste års 9. trinn velger valgfag for de nest to årene. Det betyr at de har fortrinnsrett på å fortsette i samme valgfag i 9. og 10. klasse. Hvis de ønsker får de mulighet til å skifte fag etter ett år, men da må det være plass i gruppene. 9. og 10. trinn har valgfag sammen. Frist 10. mai 2019. Søknadsskjema er digitalt og fås av kontaktlærer.

Mulige valgfag
– Sal og scene
– Natur, miljø og friluftsliv

Fremmedspråk beholder de som før

10.trinn
Neste års 10. trinn har mulighet til å endre valgfag, men viderefører i utgangspunktet det i allerede har. Elevene har fått ut digitalt skjema med frist 10. mai 2019. 9. og 10. trinn har valgfag sammen. Søknadsskjema er digitalt og fås av kontaktlærer.

Mulige valgfag:
– Sal og scene
– Natur, miljø og friluftsliv
– Trafikalt grunnkurs (samarbeid med Harestad)

Fremmedspråkene beholder de som før