Fortnite – et sted å Bli mobbet?

I Elevundersøkelsen har elevene meldt om økende grad av digital mobbing de siste årene.
I 2016 var det bare 1,1% av elevene som opplevde mobbing digitalt, men i 2017 var den 2,2%, og i 2018 3,2%. Hva kan dette skyldes?

Vi har nå undersøkt tallene nærmere, og sett på forskjeller mellom jenter/gutter og trinn. Det vi da finner er;

• Det er i økende grad mellomtrinnet (5.-7. trinn) som rapporterer om digital mobbing, men også på ungdomsskolen forekommer dette.
  • Det er i stor grad guttene som rapporter om digital mobbing, og økningen ligger i denne gruppen.

Hva kan så dette bety? Vi vet at også her på Grødem er det Fortnite guttene bruker mest tid på, og det er det spillet

Bilderesultat for fortnite
Bildet hentet fra Epic Games

som oftest er grunnen til misforståelser/konflikt mellom gutter. Legger vi den informasjonen sammen med at Fortnite kom i 2017, så er det nærliggende å anta at det er en sammenheng. Som tiltak informerer vi nå foresatte om dette, og ber om at det snakkes om hjemme. Foreldrene kan da, ved å være tettere på, veilede og forhindre negativ atferd på nett. Vi på skolen kan bare avdekke hva som har skjedd i ettertid, og da har skaden allerede skjedd.

Som et utgangspunkt, og for å bli tryggere i samtalen om dette, så kan dere lese en artikkel om tema fra NRK. Trykk her for å komme til artikkelen

Når vi gjør dette så ivaretar vi intensjonen til spill – nemlig at det skal være gøy!