Farlig besvimelseslek

Skolen er blitt kjent med at noen av de eldste elevene hos oss driver med en besvimelseslek, også kalt Choking game. Det er en «lek» der du fremprovoserer å besvime. Barna opplever å få et adrenalinkick av dette, synes det er spennende og legger det ut i sosiale medier. Konsekvensen kan imidlertid være svært alvorlige, som skader ved fall, hjerneskade og hjertestands. Norge hadde sitt første dødsfall på grunn av dette i 2013.

Vi vet ikke om yngre elever gjør dette, men erfaringen fra tidligere år (dette fenomenet gjentas) er at det sprer seg. Skolens sterke anbefaling er at du som foresatt leser om dette på nett (Søk på choking game eller besvimelseslek) og snakker med barnet ditt i dag. Denne livsfarlige leken skjer nå – så ikke utsett samtalen!

Klassene på ungdomstrinnet er snakket med i dag og foresatte på de øvre trinnene har fått sms.