Smartklokker – er det lov?

Flere og flere får avanserte klokker med ringe/sms funksjon. Hos de yngste elevene er det gjerne et ønsker fra foresatte om å vite hvor barna er og kunne ringe til dem, mens hos de eldre elevene er det som en del av mobiltelefonen. Hjemme er jo dette selvsagt lov, men hva med skolen?

Kilde:Pixabay

Skolereglementet forbyr ikke elevene å ha klokke, men mobiltelefoner på skolen. De skal være hjemme, eller i avslått i sekken. Vi vurdere det dit hen at smartklokke med simkort er en telefon, og at reglene i forhold til disse er som for telefoner, de skal være hjemme eller avslått i sekken. Smartklokker uten simkort er tillatt så lenge mobiltelefonen er avslått og i sekken.

Lærerne vil informere om dette i klassene denne uken. I etterkant av det vil elever som har smartklokke bli bedt om å skru de av og legge de i sekken hvis de har de på. Gjentas dette vil lærer ta inn klokken ut dagen. Eleven må selv hente den etter endt skoledag.