6.trinn på Forebyggende Seilas

Redningsselskapet inviterte i samarbeid med Politi, Brannvesen, Ambulansen, Kystvakt, Røde kors og lokale havnemyndigheter til en aktivitetsdag ved sjøen. Formålet med denne seilasen er å fokusere på trygghet i forbindelse med ferdsel på og ved vann. 

Elevene ble inndelt i grupper, og i løpet av dagen lærte de om førstehjelp, brannslukking, politiarbeid/holdninger på og ved sjø, utstyr i båt, knoper og stikk, sjøvett og sjøveisregler, redningsvester og flyteplagg.

Lærer Merete Haugen ble plukket ut til å være den som ble «kastet» i vannet for deretter å bli reddet av de som arbeider frivillig på en av Redningsselskapets båter.

For å se bilder fra turen, trykk les mer

Les mer

6.tr Viking for en dag

18.mai var 6.trinn på tur til Norvegen Historiesenter på Avaldsnes. I aktivitetsopplegget «Viking for en dag» fikk de kle seg ut som vikinger og oppleve hvordan livet var i vikingtiden.

Hva spiste vikingene og hvordan bodde de? Hvordan var det å være barn i vikingtiden; hva lekte de med, og hvordan klarte de å bli sterke nok til å bære sverd og tunge skjold? De lærte også om hvorfor vikingkongene egentlig ville bo akkurat her på Avaldsnes.

Nedenfor ser du bilder av mange fornøyde «vikingebarn».

 

 

For å se alle bildene trykk på les mer

Les mer

En god start på helga

Gym ute i det fri! Kan det bedre bli?

6.trinn utnyttet godværet og hadde utegym i de to første timene i dag. Flere av elevene tok seg en dukkert i den kalde vårsjøen. Etter bading ble elevene delt inn i tre grupper og skiftet på å hoppe tau, samle fargelapper i motbakke og spille stikkball. Ingen hadde lyst å dra tilbake til skolen og undervisning inne. Vi satser på at de siste fredagene i dette skoleåret blir like fine og at vi får flere kjekke utegymtimer!!

 

 

Ut å koke påskeegg

6.trinn kokte påskeegg i strålende sol på Hagafjellstranden. Dette er en årlig tradisjon på Grødem skole. Vi ryddet strandsonen for plast og annet boss.

Dette passet godt inn i temaet » Forbruk og miljø» og som vi har hatt om i samfunnsfag. Flere av elevene tok av seg sokker og sko og vasset i den kalde sjøen. De tøffeste holdt ut i over 20 minutter. Glade barn og fornøyde lærere!

 

 

 

 

 

 

 

Trykk på les mer for å se alle bildene

Les mer

Teaterforestilling

6A har i en periode arbeidet med sjangeren eventyr. Dette arbeidet munnet ut i at klassen ble delt i 4 grupper og hver av gruppene valgte et eventyr de skulle dramatisere.

I en uke ble det øvd på å lære replikker, på å lage «skuespillerstemme»  og på å fremføre på best mulig måte. 2.klasse ble invitert til forestilling og fikk se 4 eventyr dramatisert av «proffe» skuespillere. Både 6.klassingene og 2.klassingene var fornøyde med forestillingen.

 

 

Klikk på LES MER for å se alle bildene

Les mer

Biblioteksstund

En gang i uken går 6A på biblioteket for å lese i bøker. Dette er timer som de aller fleste elsker. De nyter å få sitte i stillhet å bare lese, i bøker som de har valgt selv. På bildene nedenfor ser dere mange engasjerte lesere.

Trykk på LES MER for å se alle bildene

Les mer