Høstturen for natur, miljø og friluftsliv

Valgfaget, natur, miljø og friluftsliv har i helgen 26-28 oktober gjennomført sin årlige høstture i fantastiske høstfarger blant skog og vann. Strålende vær der temperaturen krøp godt nedover på minus siden om nettene.

Fillmen under sier mer enn tusen ord..

Vårtur for Natur, miljø og friluftsliv. Årets garantert flotteste naturopplevelse.

Bare et par timer etter elever på 10 trinn var ferdig med muntlig eksamen, fredag 8 juni, reiste 9 og 10 trinn i valgfaget Natur, miljø og friluftsliv avgårde til Lutsivassdraget for å tilbringe helgen der med padling og telting omgitt av fantastisk natur. En utrolig flott tur hvor videoen under sier mer enn de legendariske 1000 ordene.

Miljødagen på Grødem skole – Clean Shores

I forbindelse med miljødagen deltok ungdomstrinnet på Grødem skole i strandrydding langs strendene på Randaberg. På forhånd var elevene inspirert og informert av Clean shores som arrangerer ryddedugnader for å rydde vekk søppel fra kystområdene. Clean Shores bidrog med sekker, hansker og vesker. For mange ble det kanskje en tankevekker å finne bl.a plastfasker fra Kina like hele og fine som om de nylig kom ut fra fabrikken.

Dronebygging i Teknolgi i praksis

God stemning når elevene i valgfaget Teknologi i praksis bygger sine egne droner. Desto bedre stemning når dronene faktisk fungerer. 🙂

Høstens desidert vakreste eventyr

Etter at friluftslivturen til valgfaget natur, miljø og friluftsliv ble utsatt pga dårlig vær, kom vi oss endelig avgårde. En flott høsttur i nydelige høstfarger fra fredag til søndag. Flotte elever i flott natur. Videoen under sier mer en 100 000 ord. 🙂

Vårens vakreste eventyr

Et trygt og kjent våretegn er når valgfaget natur, miljø og friluftsliv drar avgårde på sitt vårlige eventyr. I år ble det padling fra fredag til søndag hvor vi slo leir på en holme i Lutsivassdraget. Her beskyttet telt mot regn og vær om nettene.. Filmen under beskriver det meste…. 🙂

Grødem skole 2017 bygget i Minecraft

Elever i 8b har fram til vinterferien jobbet med målinger og beregninger i Matematikken. I den anledning har de bygget hele Grødem skole i det digitale Minecraft-universet hvor det mest bortgjemte bøttekottet er tatt med. Vaktmesteren har vært «plaget» av ivrige 8 klassinger på jakt etter behjelpelige arbeidstegninger av skolen. Målet har hele tiden vært å gjenskape skolen på en mest mulig korrekt måte i den skapende, kreative og engasjerende Minecraft-spillverden.. Imponerende arbeid som elevene har fått til gjennom samarbeid, planlegging, målinger, og beregninger. Se video for en smakebit av spennende prosess og resultat.

Isbyggingskonkurranse

Denne flotte tirsdagen ble det arrangert isbyggerkonkurranse på skolen. Alle elevene hadde på forhånd gjort klart isblokker hjemmefra som skulle brukes til sine byggverk i skolegården denne dagen. Her gjaldt det å reise et mest mulig kreativt byggverk av is for å vinne konkurransen. Utrolig god stemning ute i skolegården hvor det ble servert varm drikke til samtlige elever. Elever som strålte like mye som solen. Klikk på videoen under for å få et inntrykk av stemningen i skolegården. 🙂