Velkommen til Skoleår 2021/22!

Skoleåret 2021/22 starter tirsdag 17. august for elevene:

1.klasse

Begynner første skoledag klokken 09.30 og slutter dagen kl.13.05.

• Elevene og foresatte møter lærere og ledelsen utenfor 1. klassebygget før elever og lærere går inn i klasserommet.
  • Foresatte blir med inn i klasserommet første 5 minuttene for å se hvor barnet sitter, hylla og ta bilde av eleven ved pulten om ønskelig. Etter dette vil det bli anledning å samles i kantina på skolen for en kopp kaffe og drøs mellom foreldrene på trinnet.
  • Det er ikke SFO denne dagen i Randaberg kommune (planleggingsdag).

2.-10. klasse

Begynner første skoledag kl.08.15, og har ordinær dag (Trykk her for å se når klassene slutter). Elevene møter ved klasserommet sitt. Det er ikke SFO denne dagen

Resten av uken blir vanlig skole for alle klasser

Introbasen

I Randaberg kommune har vi en avdeling som heter Introbasen. Denne ligger på Grødem skole. Introbasen har ansvar for grunnleggende norskopplæring for tospråklige barn som kommer til kommunen og som ikke har gått i ordinær norsk klasse tidligere. Her har vi både lærere som snakker norsk og lærere som også har et annet morsmål.

Målet for opplæringen i Introbasen er at elevene skal lære seg nok norsk til å følge den vanlige opplæringen i skolen. Undervisningen blir tilpasset elevgruppen ut fra alder og førkompetanse i forhold til språk og andre fagområder.Kilde: Pixabay

Det er viktig for alle som arbeider ved Introbasen at elevene tidlig får et forhold til det som skal bli klassen deres. Det gjøres ved at elevene er i klassen sin timer/dager i løpet av uka. Mange er elever i Introbasen ca 1 år, før de går helt over i ordinær klasse. Her blir de også fulgt opp, gjerne med tospråklig lærer og noen timer grunnleggende norskopplæring.

Og hvem kan starte i introbasen? jo – alle elever i grunnskolealder som kommer til Randaberg og ikke har norskkunnskap fra før. Vi er glade for å få nye elever!!!

Aktiviteter siste ukene av skoleåret 2020/21

Sommerferien nærmer seg, men enda er det noen uker med skole. Minner her om noen av de litt større aktivitetene som skal skje:

• 7. juni: Offentliggjøring av standpunktkarakterer og orden og oppførsel på 10. trinn
  • 8. juni: Arkologisk museum og Jernaldergården for 4. trinn og navigasjon for 7. trinn på Tungenes
  • 9. juni: 2. verdenskrig, Tungenes for 9. trinn
  • 14. juni: Standpunktkarakterer for 8. og 9. trinn
  • 15. juni: Besøke Vistnestunet, 2. trinn
  • 21. juni: Aktivitetsdag for hele skolen og vitnemålsutdeling 10. trinn
  • 22. juni: Siste skoledag, avslutning klassevis. Skoledagen slutt kl.12.15 (SFO åpner 12.15)
  • 1. juli: SFO stenger for sommeren

8.-10.tr Standpunktkarakterer

Standpunktkarakterer er sluttvurderinger som skal føres på vitnemålet.  Standpunktkarakterer kan få betydning for opptak til videregående opplæring, videre studier og for framtidig arbeidsliv. Før sommeren 2021 vil elevene får standpunkt i:

På 8. trinn 14. juni 2021:

• Valgfag (hvis du har skiftet fag)

På 9. trinn 14. juni 2021:

• Mat og helse
  • Valgfag (hvis du har skiftet fag)

På 10. trinn 1. juni 2021:

• Alle fag, samt orden og oppførsel
  • Musikk fikk elevene standpunktkarakter i januar 2021 (pga halvt år med musikk/halvt år med KRLE)

Klagerett

Eleven har rett til å klage på standpunktkarakterer. Før en klager bør eleven be om en forklaring til karakteren i faget (muntlig eller skriftlig). Klagen må legges fram innen 10 dager etter at karakteren er mottatt.

Klagen sendes til skolen, men behandles av en klageinstans nedsatt av fylkestinget. Faglærer og rektor skal også uttale seg om karakteren. Dersom klager får medhold, settes det en ny karakter av rektor, med bakgrunn i tilbakemeldingen fra klageinstansen. Det betyr at karakteren kan bli uforandret, gå opp eller ned.

Til informasjon: Det er kun i kroppsøving innsats teller med i vurderingen av karakteren.

Mer informasjon om standpunkt og rettigheter kan du lese om her

Klasselister 2021/22

Onsdag 2. juni 2021 5. time (kl.12.20-13.05)

• Kontaktlærer leser opp klasselistene i neste års 5., 6. og 7. trinn.
  • Grødem skole sender ut klasselistene for neste års 5., 6. og 7. trinn via Visma.

Torsdag 3. juni 2021 (kl.12.20-13.05)

• Kontaktlærer leser opp klasselistene i neste års 8. trinn.
  • Grødem skole sender ut klasselistene for neste års 8. trinn via Visma.
  • Valgfag og fremmedspråk vil også offentliggjøres samtidig.

Det er ikke klagerett på klassesammensetning eller valgfag/fremmedspråk.

«Sommer i Randaberg» – tilbud om ferieaktiviteter for barn og unge i skoleferien.

Lurer du på hva du skal gjøre i skoleferien? Det skjer mye kjekt i Randaberg i sommer! Du kan delta på fotballskole, tenniscamp, håndballskole, speidersommerferie, re-design eller bli med på e-sport.

Det blir også åpent i Randaberg Arena i hele sommer. Hele hallen blir en aktivitetspark. Du kan være med på frisbeegolf, badminton på gress, boblefotball, fotballtennis og mye mer. Tilbudet er gratis for alle under 16 år!

Fritidsavdelingen i Randaberg kommune har tilbud om aktiviteter i uke 27 for 5.trinn og opp. Bli med på SUP, Ridning, Air By Bolder eller trial!

Småjobbsentralen formidler småjobber mellom ungdom og privatpersoner, og har åpent i uke 26, 27 og 28, for deg som er 13 år og eldre. Det blir mulighet for playstation, 3D print og andre aktiviteter i åpningstiden.

Her kan du lese mer om alle tilbudene.

Noen kan ønske å delta, men blir hindret av familieøkonomi. Alle tilbudene har friplasser. Ta kontakt med avdeling fritid, eller arrangøren av de ulike tilbudene – så finner vi en løsning.