Spennende Vipeprosjekt på 10.trinn

Det skjer mye spennende på Goa! Denne uken har 10.trinn deltatt i et prosjekt som har til hensikt å redde siste rest av viper. Prosjektet er en del av et undervisningsopplegg basert på forskningsbasert kunnskap og litteratur om kontekstbasert undervisning. Temaet for undervisningsopplegget er økologi og bærekraftig utvikling.

Dette er også en del av et mastergradprosjekt der trinnet har hatt besøk av to naturfagsstudenter. De ønsket

• å undersøke hvordan kontekstbasert undervisning kan legges opp på en best mulig måte for at elever skal oppleve undervisningen som relevant. Målet med studien er å utforme noen prinsipper for planleggingen av kontekstbasert undervisning, slik at planlegging av god kontekstbasert undervisning blir mindre tidkrevende i en travel yrkeshverdag.

Midt i blinken for oss på Goa med andre ord!

Nye smittevernstiltak

Regjeringen holdt pressekonferanse i går kveld. Der ble de nye smittevernstiltakene lagt fram. Du kan lese de her: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nye-nasjonale-smitteverntiltak-for-a-beholde-kontrollen/id2891395/

For oss på skolen betyr det at vi fra mandag av går over til trafikklysmodellen vi har brukt tidligere. For øyeblikket er vi på grønt nivå og kan drive tilnærmet som normalt. Vi må likevel være forberedt på andre nivåer. Den største endringen elevene umiddelbart vil oppleve er kontaktreduserende tiltak som at felles morgensamling utgår og at sangkonkurransen gjennomføres klassevis. Det er også viktig at elever og ansatte følger rådene nedenfor.

Grunnleggende smittevernråd

1. Syke personer skal ikke være på skolen, i barnehagen og i SFO. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme.
  2. God hygiene. Hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontaktsmitte.
  3. Godt renhold. Godt renhold forebygger kontaktsmitte.

Barn, elever og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte i barnehage, skole eller SFO, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. Etter gjennomgått luftveisinfeksjon kan barn gå i barnehage og skole når de er i bedring og tilbake i sin vanlige form, og har vært feberfri i minst 24 timer, uavhengig om test er tatt. Man kan komme tilbake selv om man fortsatt har restsymptomer som rennende nese eller hoste.

Smittevernmyndighetene anbefaler at personer med luftveissymptomer tester seg. Personer som får påvist korona skal isolere seg.

UTDANNINGSMESSe for 9. og 10.trinn

Det blir Utdanningsmesse på Varen for 9. og 10.trinn torsdag 25.november kl. 17.30 – 21.00.

Ansatte og elever fra 14 ulike videregående skoler i distriktet, samt
opplæringskontor for flere bransjer kommer til Randaberg torsdag 25.
november for å gi dere elever mulighet til å få svar på spørsmål om
videre karrierevei.
Alle 15 utdanningsprogram er representert denne kvelden.
Oppmøtet er obligatorisk for dere elever, og vi oppfordrer også
foreldre/foresatte til å komme sammen med ungdommen. Tidsplanen for
Utdanningsmessen 2021 er:

1. trinn kl. 17.30 – 19.00

Goa og Grødem: kl. 17.30 – 18.15
Harestad: kl. 18.15 – 19.00

1. trinn kl. 19.00 – 21.00

Goa og Grødem: kl. 19.00 – 20.00
Harestad: kl. 20.00 – 21.00

Se invitasjon her:

En flott dag i Vitenfabrikken

Vi er stolte over de fem lagene fra Goa som viste seg fram under lørdagens finale i First Lego League på Vitenfabrikken. Goa Invincibles stakk av med Teknologiprisens gjeve 3.plass. Det ble også 3.plass i kategorien Kjerneverdier av laget vårt Cyber Brains. Og som om det ikke var nok var Goa Invincibles et av fire nominerte lag til årets Champion. Championprisvinneren får reise til skandinavisk finale, og selv om vi ikke nådde helt opp er det gøy å bli nevnt i så celebert selskap!

FInaledag i First league på lørdag!

Lørdag 13.november braker finalen i First Lego League løs på Vitenfabrikken i Sandnes. Elevene på 8.trinn og valgfaget Programmering har forberedt seg i 8 uker, og er klar for en dag med dommerpresentasjoner og konkurranse i programmering. Vitenfabrikken har gratis inngang for alle denne dagen, så det er bare å ta med familie, søsken og venner. Vær med på å skape god stemning og hei fram Goa på en av de kjekkeste dagene i året! Program finner du HER.

Målet er nådd!!

Vi nådde målet vårt og har i skrivende stund samlet inn over 60.000 kroner til årets TV-aksjon. Det betyr at det blir en leksefri uke for alle elevene etter avtale. Rektor Hilde måtte i dag tidlig i ilden og opptre med sang og kaptein Sabeltann-show. For å gjøre ydmykelsen komplett sang den stakkars Liverpool-supporteren også «Glory glory Man-United!» for full hals. Lurer på hvem som vinner av de to lagene i helgen?

Husk at det fortsatt er mulig å donere penger til TV-aksjonen via vår Spleis-konto.

KICK-start på SOLIDARITETSAKSJONEN!

Mandag morgen kickstartet vi solidaritetsaksjonen i allrommet. For første gang på halvannet år var hele Goa skole endelig samlet igjen for å se og høre fremragende musikalske bidrag fra vårt stolte 5.trinn og skolens eget husband The Hats. Elevrådet presenterte også en rekke utfordringer som rektor vil bli utsatt for etterhvert som vi når flere og flere mål under innsamlingsaksjonen. Temaet i år er «Barn, ikke brud!» Det kan du lese om lengre ned på siden. For å gi et bidrag til årets TV-aksjon kan du benytte Goas egen Spleis her.