God sommerferie !

Harestad skole ønsker alle elever,foresatte og samarbeidspartnere en god sommer, og vi ser frem til å ønske velkommen til skolestart torsdag den 16. august.

SFO er åpen ut juni, og åpner igjen onsdag 1. august.

Rektor nås på kontoret fra og med fredag 3. august.

Som en viktig sommerlektyre ber jeg alle huske på dette :

Vår visjon lyder :

« Sammen skaper vi Mangfold og Mestring, Mening og Mot «

En visjon skal være noe å strekke seg mot, en tilstand og en ambisjon. Å gi alle barn mestringsopplevelser er både givende og krevende. Krevende gitt at vi på Harestad har 700 flotte barn og ungdom med ulike forutsetninger. Givende ved at dette arbeidet hver eneste dag gir oss møter og opplevelser med barna som er unike. Derfor må mestring være et overordnet mål for alt vi holder på med.

Overordnet er det også at vi som skole ønsker å bidra aktivt til et trygt ståsted med et godt selvbilde for alle barn. Et selvbilde preget av at en vurderes utfra hvem en er, og ikke hva en presterer. Derfor uttaler undertegnede til alle avgangsklasser på 10. trinn, karakterarket er kun et tall på en foreløpig ferdighet i et fag. IKKE en dom over hva en er verdt som person.

Vi som tilhører Harestad skole er stolt og glad for å være en stor skole med et enormt mangfold. Vi har barn og familier fra over 15 nasjoner, og vi som jobber her er også multikulturelle. Dette gir barn og voksne med tilknytning til skolen verdifull kompetanse i møte med andre mennesker med ulikt ståsted. En kompetanse man er avhengig av i et stadig mer komplekst arbeidsliv og samfunn.

Nyt en velfortjent sommer alle sammen.

mvh Petter