Gjenglemt tøy

Vi oppfordrer alle foresatte som savner et eller flere av elevenes plagg om å ta turen innom skolen før torsdag 21. juni og se om du ser noe kjent. Sjekk knagger utenfor klasserom etc.

Torsdag 21. juni vil alt bli levert til Fretex.

Under trappen på nye Harstad skole har vi en stor oransje kasse hvor gjenglemt tøy havner  (sjekk også utenfor klasserom). Dette gjelder kun klær tilhørende elever på 5. – 10. trinn ved Harestad skole.

 

Skolemelk 2018/2019

TIL ALLE FORESATTE

Dere som foresatte må selv bestille melk til eleven på nett.

Logg inn på skolelyst.no med ditt mobilnummer og legg raskt og enkelt inn din bestilling.

1) Registrer barn 2) Velg produkter 3) Betal

For elever på 1 – 4 trinn:
Velg Harestad Skole
For elever på 5 – 10 trinn:
Velg Harestad skole Ungdomstrinn

Spørsmål? På skolelyst.no kan du finne svar på spørsmål om ordningen. Du kan også ta kontakt på telefon 513 71 510 eller på e-post: skolelyst@tine.no.

Anbefaler at dere bestiller før ferien slik at alt er klart til skolestart.

Kvalitetstid i Myrå – Fysak 10. trinn

 

Et viktig mål i valgfaget Fysisk aktivitet og helse er å lage enkle, gode ernæringsmessige måltider. Det har vi gjort ute ved gapahuken i Myrå to onsdager i mai. Gjengen fra 10. trinn viste kreativitet og vartet opp med herlige småretter med sunne grønnsaker som tilbehør, og med fruktsalat som dessert. Det ble fine opplevelser sammen i det flotte været . ☀

 

 

 

 

 

 

Les mer

Miljødag

Torsdag 31.mai er det miljødag for alle skolene i kommunen. Informasjon om det som skjer ved vår skole finner du her.

I forbindelse med dette blir det også samlet inn fritidsutstyr til kommunen sitt lager. Mer om dette kan du lese i dette dokumentet.

Fuglekasseprosjekt i valgfaget Natur, miljø og friluftsliv.

Valgfaget Natur, miljø og friluftsliv bygger fuglekasser i samarbeid med fuglekikkerne på Randaberg. Vi har søkt, og fått støtte til materialer av Naturvernforbundet. Vi er spesielt opptatt av lokale miljøutfordinger i faget, og med økende nybygging  på Randaberg, forsvinner flere av trærne og de naturlige hulrom som fuglene bygger bo i.

 

 

Melding til foresatte om rusforebygging.

Til alle foresatte til ungdomsskole-elever i Randaberg

De siste årene har det vært lite bekymringsfull alkoholbruk blant ungdomsskole-elever i Randaberg. I de siste ukene har vi imidlertid fått informasjon om økt og bekymringsfull utvikling rundt alkoholbruk hos ungdom i 8., 9. og 10.trinn i kommunen. Bekymringene meldes inn av både foreldre, ungdom og ansatte i kommunale instanser, og gjelder synlig beruselse hos ungdom fra alle tre skolene. Drikkingen skjer i helger, både i de klassiske hjemme-alenefestene og drikking i uteområder rundt i Randaberg. Det erfares også at det ryktes fort når ungdom er alene hjemme, og det kan bli fest med rusmidler uten at det er planlagt.

Alkohol skaffes på ulikt vis; tas fra hjem, butikktyveri og at eldre ungdom kjøper for yngre (noe de får betalt for av de yngre ungdommene). Vi hører også at det er ungdommer fra andre kommuner som trekkes til Randaberg i denne sammenheng.
Negative erfaringer i forbindelse med rusmidler er kjent, og i denne sammenheng har det nå blant annet vært rundt uønska seksuelle handlinger, og fildeling/ sosiale medier, slossing/ vold, samt hærverk. Ungdommer forteller også om økt drikkepress.

Mailen sendes alle foresatte for å orientere om utviklingen, slik at dere kan bidra til å forebygge en økt negativ utvikling . Forskning viser at i familier hvor de har klare regler om alkohol, drikker tenåringen mindre og mer forsiktig. Et godt råd er derfor å snakke med tenåringen om alkohol og ha klare regler. Vi legger ved brosjyre og link til nettside der det er tips om dialog om samtale rundt tema, informasjon og grensesetting.

Brosjyre.

Tips til foreldre.

1 2 3 5