Flott høsttur til Vårlivarden med 10. trinn

Høstturen for 10. trinn gikk i år til Vårlivarden, som ligger 387 moh og er den høyeste toppen mellom Lutsivassdraget og Høgsfjorden. Vi gikk ei rundløype på ca. 8 km med ganske krevende terreng. Utsikten var fantastisk da vi kom til toppen, og været var som bestilt: vindstille, varmt og sol innimellom. Etter dager med mye regn, var det vått og noe krevende å gå, men elevene var som alltid positive og koste seg sammen på tur.

Kjekk avslutning i Fysak for 10.trinn!

Denne uka avsluttet vi et kjekt og aktivt år i valgfaget Fysisk aktivitet og helse med 10. trinn. For noen ble det ballaktivitet, mens andre sørget for matlaging ute ved lavvoen i Myrå. På menyen stod arme riddere, pannekaker og fruktsalat. Tusen takk for et kjekt år, og takk til Serina, Thea og Marie, som tok ansvar for innkjøp og tilbereding av den gode maten. Ønsker dere alle en god og aktiv sommerferie!

Entreprenørskap i mat og helse!

Denne uka har 9. trinn entreprenørskap i mat og helse, og de får prøvd seg som gründere i liten målestokk ved å selge egenutviklede småretter i kantina. Det er om å gjøre å få budsjettet til å gå rundt, og helst få inn litt overskudd, som i så fall går til klassekassene. Elevene har vært veldig engasjerte, og de viser stor kreativitet. Salget har gått strålende, og vi er imponert over alt det gode de har laget.

God innsats i Landsbyløpet!

Søndag 23. april var mer enn 60 av elevene våre på ungdomstrinnet med på Landsbyløpet. De fleste elevene som stilte opp har valgfaget Fysisk aktivitet og helse, og dette løpet har vi trent fram mot og gledet oss til dette semesteret. Elevene kunne velge mellom 5 eller 10 km, og det var en fornøyd gjeng som viste igjen i Arena. Det kom skryt fra arrangøren at vi har mange spreke elever, som imponerte i løypene.

Vi er glade for at skolen sponser oss, og nå har dette løpet blitt en tradisjon som vi håper vi kan være med på i årene som kommer.

Takk til alle dere spreke elever som deltok og representerte Harestad skole på en så fin måte!

Foredrag om personlig økonomi

Denne uka har vi hatt besøk av en representant fra SR-Bank, som har gitt elevene våre på 9. trinn mange gode tips om personlig økonomi. Det er viktig å spare, og i tillegg var det mange gode tips å ta med seg om hvordan man best kan ivareta sin egen personlige økonomi.

Skitur til Sirdal

På ungdomstrinnet fortsetter vi det gode samarbeidet med UIS, og denne uka var vi igjen på skitur ledet av studenter ved idrettslinja. Det var elever på 9. og 10. trinn, som har valgfaget Fysisk aktivitet og helse, som var på tur i nydelig vær og med gode forhold. Det ble skitur fra Kvæven i fine, oppmerkede løyper, pause og lunsj med bålbrenning, skihopping og annen lek. Elevene, studentene og vi lærere koste oss i det fine været.

CURLING I SØRMARKA ARENA

Denne uka var elever på 9. og 10. trinn, som har valgfaget Fysak, på kjekk økt med curling som hovedaktivitet. De kom godt i gang med spillet etter en rask innføring i teknikk. I tillegg kunne de velge mellom skøyting og buldring. Buldring er klatring uten sikring og egner seg godt som styrketrening.

Det var en ivrig og flink gjeng som koste seg med aktivitetene!