Ut på tur med 10. trinn !

Mandag denne siste uka av skoleåret og tiden på Harestad, var elevene fra 10. trinn på tur til Kvernevik for å se på minnesmerket  etter Alexander Kielland-ulykken. Elevene syklet til Viste hotell, og deretter gikk turen videre til fots. Denne våren har et av temaene i samfunnsfag vært om oljeeventyret i Norge, og dette er den triste historien og den største ulykken på norsk sokkel. Historien gjorde inntrykk på ungdommene, og det var som alltid en fin gjeng å ha med seg på tur.

Kvalitetstid i Myrå – Fysak 10. trinn

Et viktig mål i valgfaget Fysisk aktivitet og helse er å lage enkle, gode ernæringsmessige måltider. Det har vi gjort ute ved gapahuken i Myrå to onsdager i mai. Gjengen fra 10. trinn viste kreativitet og vartet opp med herlige småretter med sunne grønnsaker som tilbehør, og med fruktsalat som dessert. Det ble fine opplevelser sammen i det flotte været . ☀

Hålandsvann-løpet 2018

I sterk vind og med friskt mot deltok elever fra 9. og 10. trinn, som har valgfaget Fysisk aktivitet og helse, i det 7,9 km lange løpet rundt Hålandsvannet. For en sprek gjeng! De beste guttene på 10. trinn kom i mål på 27 min., mens beste jente fullførte på 34 min. Raskeste jente og gutt på hvert trinn fikk fine t-skjorter som premie, og i tillegg ble det loddtrekning av premier for deltakelse i løpet. Ved målgang fikk alle saft og banan, og de tøffeste tok et bad før sykkelturen hjem. Dette løpet har elevene trent til en tid, og målet var å utfordre egne fysiske ferdigheter, noe de virkelig fikk. Gratulerer til alle deltakerne med god innsats og imponerende tider!

Vinnerne: Sondre, Vanessa, Henrik og Sanne

Vennskapelig målgang og delt 3. plass

Lars vant drikkeflaske og pannebånd

Fornøyde jenter fra 10. trinn

Saft og banan smakte godt etter løpet!

Patrik

Boblefotball i Arena!

Denne uka hadde elevene på 10. trinn, som har valgfaget Fysak, boblefotball. Det var god stemning i gjengen, og de hadde det løye. Boblefotball er hard jobbing, og elevene var gode og trøtte etter den kjekke økta.

Skoleturnering i håndball

Harestad skole stilte med et jentelag fra ungdomstrinnet i skoleturnering i håndball, som foregikk i Kvernevikhallen. Jentene gjorde en god innsats og møtte hard motstand, men de ga aldri opp og stod på til siste slutt. Det ble spilt fire kamper á 26 min. med mye hard jobbing, og jentene viste  godt spill innimellom. De gikk ikke videre i turneringen, men de var enige om at det viktigste er ikke å vinne, men å delta og være positive! Flott innsats, jenter!

Flott høsttur til Vårlivarden med 10. trinn

Høstturen for 10. trinn gikk i år til Vårlivarden, som ligger 387 moh og er den høyeste toppen mellom Lutsivassdraget og Høgsfjorden. Vi gikk ei rundløype på ca. 8 km med ganske krevende terreng. Utsikten var fantastisk da vi kom til toppen, og været var som bestilt: vindstille, varmt og sol innimellom. Etter dager med mye regn, var det vått og noe krevende å gå, men elevene var som alltid positive og koste seg sammen på tur.

Kjekk avslutning i Fysak for 10.trinn!

Denne uka avsluttet vi et kjekt og aktivt år i valgfaget Fysisk aktivitet og helse med 10. trinn. For noen ble det ballaktivitet, mens andre sørget for matlaging ute ved lavvoen i Myrå. På menyen stod arme riddere, pannekaker og fruktsalat. Tusen takk for et kjekt år, og takk til Serina, Thea og Marie, som tok ansvar for innkjøp og tilbereding av den gode maten. Ønsker dere alle en god og aktiv sommerferie!