God sommerferie !

Harestad skole ønsker alle elever,foresatte og samarbeidspartnere en god sommer, og vi ser frem til å ønske velkommen til skolestart torsdag den 16. august.

SFO er åpen ut juni, og åpner igjen onsdag 1. august.

Rektor nås på kontoret fra og med fredag 3. august.

Som en viktig sommerlektyre ber jeg alle huske på dette :

Vår visjon lyder :

« Sammen skaper vi Mangfold og Mestring, Mening og Mot «

En visjon skal være noe å strekke seg mot, en tilstand og en ambisjon. Å gi alle barn mestringsopplevelser er både givende og krevende. Krevende gitt at vi på Harestad har 700 flotte barn og ungdom med ulike forutsetninger. Givende ved at dette arbeidet hver eneste dag gir oss møter og opplevelser med barna som er unike. Derfor må mestring være et overordnet mål for alt vi holder på med.

Overordnet er det også at vi som skole ønsker å bidra aktivt til et trygt ståsted med et godt selvbilde for alle barn. Et selvbilde preget av at en vurderes utfra hvem en er, og ikke hva en presterer. Derfor uttaler undertegnede til alle avgangsklasser på 10. trinn, karakterarket er kun et tall på en foreløpig ferdighet i et fag. IKKE en dom over hva en er verdt som person.

Vi som tilhører Harestad skole er stolt og glad for å være en stor skole med et enormt mangfold. Vi har barn og familier fra over 15 nasjoner, og vi som jobber her er også multikulturelle. Dette gir barn og voksne med tilknytning til skolen verdifull kompetanse i møte med andre mennesker med ulikt ståsted. En kompetanse man er avhengig av i et stadig mer komplekst arbeidsliv og samfunn.

Nyt en velfortjent sommer alle sammen.

mvh Petter

Ut på tur med 10. trinn !

Mandag denne siste uka av skoleåret og tiden på Harestad, var elevene fra 10. trinn på tur til Kvernevik for å se på minnesmerket  etter Alexander Kielland-ulykken. Elevene syklet til Viste hotell, og deretter gikk turen videre til fots. Denne våren har et av temaene i samfunnsfag vært om oljeeventyret i Norge, og dette er den triste historien og den største ulykken på norsk sokkel. Historien gjorde inntrykk på ungdommene, og det var som alltid en fin gjeng å ha med seg på tur.

Vi vant!

Jentene viste en fantastisk innsats i finalen mot Solvang skole fra Haugesund og vant til slutt 7-0.

Gratulerer, vi er stolt av dere.

En stor takk til SR-bank, Bunnpris og PS som gjorde finalen til en fest!

Aksjonsdag

8.juni hadde vi aksjonsdag til inntekt for Hei Verdens arbeid i Zambia. Du kan lese mer om Hei Verden her: https://www.heiverden.no

Årets aksjonsdag var den første på nytt bygg, og også første gang vi inviterte

ungdomsskolen til å være med og arrangere denne tradisjonsrike dagen.

Vi hadde kafe, loppemarked, spa, hobbyrom og massevis av andre aktiviteter

5.klasse har lagd plakater

både inne og ute. Elever og voksne fra avdeling 1 var som vanlig invitert som

gjester, i tillegg til familie og venner. Det var stort oppmøte og alle sammen så

ut til å kose seg. Tilsammen klarte vi å samle inn hele 46’089,- kroner 🙂

Hvis du ønsker å bidra mer kan du vippse til Hei Verden: 125585

Trinn 2 på Foren!

God og variert lek i vinden med sola hengende høyt der oppe!! 😀

Gjenglemt tøy

Vi oppfordrer alle foresatte som savner et eller flere av elevenes plagg om å ta turen innom skolen før torsdag 21. juni og se om du ser noe kjent. Sjekk knagger utenfor klasserom etc.

Torsdag 21. juni vil alt bli levert til Fretex.

Under trappen på nye Harstad skole har vi en stor oransje kasse hvor gjenglemt tøy havner  (sjekk også utenfor klasserom). Dette gjelder kun klær tilhørende elever på 5. – 10. trinn ved Harestad skole.