Nasjonale prøver – resultater 2017

Resultatene for nasjonale prøver tatt høsten 2017 er kommet for årets 5., 8., og 9. trinn. Nasjonale prøver blir tatt i engelsk (ikke 9. trinn), lesing og regning. Resultatene regnes om til poeng på en fast skala der 50 er snittet. I tabellen under kan du lese hvordan elevene på Grødem skole gjorde det:

Trinn Lesing Utvikling Regning Utvikling Engelsk
5.trinn Grødem 51 53 52
5. trinn Nasjonalt 50 50 50
8.trinn Grødem 47* 54 53
8. trinn Nasjonalt 50 50 50
9.trinn Grødem 60 +7 59 +5
9. trinn Nasjonalt 54 +4 54 +4

*Tallet ble ikke skåret, og av den grunn kan det ikke sammenlignes

Grødem skole skårer tilfredsstillende, bra og veldig bra på nasjonale prøver. 5. trinn har solide grunnleggende ferdigheter med seg fra 1.-5. trinn, mens 8. trinn opprettholder avstanden til nasjonsnittet. 9. trinn skårer veldig bra, og bedre enn forventet. I sum bekrefter dette at vi gir et godt opplæringstilbud til elevene. Det er heller ikke store overraskelser på individnivå, noe som tyder på at kartleggingen skolen gjør fanger opp elever som strever, samt de ulike nivåene elevene har. Det gir igjen et godt utgangspunkt for tilpasset opplæring og spesialundervisning.

Gjennomgang og analyse av resultatene mellom trinn viser og at måten skolen jobber med disse testene gir effekt. Opplæringspraksis blir evaluert og justert gjennom en generell analyse,  møter på tvers av trinn og gode lærer analyser på klasse og elevnivå. Det gjelder ikke bare de trinnene prøvene er tatt, men og en bevissthet helt ned til første trinn. Nasjonale prøver ikke bare noe vi gjør, men noe vi aktivt bruker. Nå gjennomføres Elevundersøkelsen på skolen for å sikre at både trivsel og faglig utvikling ivaretas.

Kort oppsummert er Grødem skole en god plass for elevene å lære. Vi etterstreber alltid å utvikle oss mer og utvikle hver enkelt elev så mye de kan innen sitt potensial.

For å lese kommentarer og analyser av arbeidet trykk her