7.tr Ungt fokus

Tradisjonen tro, så kom fotograf Ingeborg Skrudland også dette året til alle 7.klassinger i Randaberg Kommune med foto-prosjektet «Ungt fokus». Dette er et veldig kjekt opplegg, hvor Ingeborg formidler og lærer dem om å tenke litt «ut av boksen» når en skal finne gode motiver.

Etter selve fotograferingen, er elevene deltakende i prosessen med å velge ut «sitt» bilde og videre bearbeide det. De fine resultatene av dette arbeidet ser dere her. Utstillingen blir hengende i Langgangen fram til midten av juni, så foresatte og elever som måtte være interessert er  hjertelig velkomne til å komme og se.

Intro på Vistnestunet

Hele Intro-gruppa hadde en flott dag på Vistnestunet fredag 19. mai. Vi fikk lære å karde ull og spinne ulltråd. Vi fikk også være med å plukke lav og løvetann. Dette brukte vi til å farge ullgarn med. Vi fikk gi mat og kose litt med sauene og lamma. Vi koste oss med leker, kake og hønene og kaninene.

9.tr. skifte av valgfag fra 9. til 10. trinn

På Grødem skole har vi valgt å beholde gruppene i valgfag på 9. og 10. trinn. Grunnen er at det skaper en stabilitet i faget som igjen gir elevene større mulighet til å utvikle seg. Noen vil allikevel oppleve at de har valgt feil og dermed ønsker å bytte fag. Hvis du ønsker å skifte valgfag fra 9. til 10. trinn bruker du dette skjema. Du er ikke garantert å få bytte, men så lenge det er plass i gruppen du søker til så innvilges søknaden.

Nytt i år er valgfaget Trafikalt grunnkurs som vi håper å kunne tilby. Det blir trolig i et samarbeid med de andre skolene i Randaberg. Her kan du lese mer om faget

FRIST FOR Å LEVERE INN SKJEMA TIL KONTAKTLÆRER ER 22.MAI

Elevene får utdelt skjema i klassen, men du kan og finne det her

8.trinn – valg av valgfag

På Grødem skole har vi valgt at elevene velger valgfag for både 9. og 10. trinn i overgangen fra 8. klasse. Grunnen er at det skaper en stabilitet i faget, som igjen gir elevene større mulighet til å utvikle seg. Noen vil allikevel oppleve at de har valgt feil, og de vil få mulighet til å skifte valgfag etter 9. trinn.

FRIST FOR Å LEVERE SKJEMA TILBAKE TIL KONTAKTLÆRER ER 22. MAI

Elevene har får skjema og informasjon fredag 12.5, men du kan også finne det her.

Smartklokker – er det lov på skolen?

Flere og flere får avanserte klokker med ringe/sms funksjon. Hos de yngste elevene er det gjerne et ønsker fra foresatte om å vite hvor barna er og kunne ringe til dem, mens hos de eldre elevene er det som en del av mobiltelefonen. Hjemme er jo dette selvsagt lov, men hva med skolen?

Skolereglementet forbyr ikke elevene å ha klokke, men mobiltelefoner på skolen. De skal være hjemme, eller i avslått i sekken. Vi vurdere det dit hen at smartklokke er en telefon, og at reglene i forhold til disse er som for telefoner, de skal være hjemme eller avslått i sekken.

Lærerne vil informere om dette i klassene denne uken. I etterkant av det vil elever som har smartklokke bli bedt om å skru de av og legge de i sekken hvis de har de på. Gjentas dette vil lærer ta inn klokken ut dagen. Eleven må selv hente den etter endt skoledag.

En god start på helga

Gym ute i det fri! Kan det bedre bli?

6.trinn utnyttet godværet og hadde utegym i de to første timene i dag. Flere av elevene tok seg en dukkert i den kalde vårsjøen. Etter bading ble elevene delt inn i tre grupper og skiftet på å hoppe tau, samle fargelapper i motbakke og spille stikkball. Ingen hadde lyst å dra tilbake til skolen og undervisning inne. Vi satser på at de siste fredagene i dette skoleåret blir like fine og at vi får flere kjekke utegymtimer!!