Kartleggingsprøver

I løpet av mars og april gjennomføres kartleggingsprøver på 1., 2., 3. og 4. trinn. Dette er prøver som er laget av Utdanningsdirektoratet.

På 1.-3. trinn er det kartlegging i lesing og regning. I tillegg er det en digital prøve i engelsk for 3. trinn. På 4. trinn er det en digital prøve i digitale ferdigheter.

Formålet med prøvene er å finne elever som trenger ekstra oppfølging. Resultatene skal ikke brukes til å sammenlikne skoler eller kommuner. De er kun til internt bruk.

Du kan lese mer om kartleggingsprøver her.

https://www.udir.no/eksamen-og-prover/prover/hva-er-kartleggingsprover/

Hvem eier dette?

Disse tingene ligger igjen etter lekebyen. Ingen av elevene våre, mener at de eier det. Hvis noen av dere der hjemme kjenner igjen fat, bamser eller annet- så gi beskjed.

Etterlysning: Et kakefat med plastlokk, har nok kommet hjem til feil eier.

LEKEBYEN PAKKER OG TAKKER

Takk til alle elever, foreldre, besteforeldre og turister som har gjort Lekebyen til en livlig, levende og lykkelig by. 

125 elever og 60 foreldre & besteforeldre har vært jobb denne uka. Mange har fått prøvd seg i nye yrker.

Vi er stolte av det gode arbeidsmiljøet som skapes når elever, ansatte ved skolen og foreldre & besteforeldre, jobber side om side. Mange elever tok seg ekstra jobb på flere arbeidsplasser, for å hjelpe til da det var travelt.

Takket være godt samarbeid og stor arbeidslyst, har vi klart å holde i gang sykhusdrift, massasje, frisør, neglesalong, post, bank, klestorg, dyrebutikk, dyrlegekontor, kino, kafè og Lekebyens egen avis: GV (Goas verden).

Servicetorget har tatt imot enormt med turister som har kost seg i byen. Kafèen har klart å servere mat til alle som kom på besøk, takket være 80 leveringer med mat fra foreldre.

Dere foreldre har vært helt fantastiske! Vi på Goa skole er svært takknemlige for all hjelp og vi er stolte av elevene våre.

Lekebyen takker og pakker…og vi tar med oss gode minner og et styrket fellesskap.

 

 

LEKEBYEN

Her er noen få bilder fra Lekebyen. Elevene får se mange bilder og videoklipp på skolen. Lekebyen har også en egen avis som har blitt vist digitalt i klassene.

INVITASJON FRA KLASSEKONTAKTENE

Hjertelig velkommen på familietur for 4.klasse søndag 18.mars, med poster og eggjakt! Det er meldt sol og fint vær, så alt ligger til rette for en flott dag i godt lag!

Når: Søndag førstkommende kl 12.00

Hvor: Oppmøte på vistestranden kl 12.00

Ta med: sitteunderlag, pølser på termos og kakao el til eget bruk.

Hva: Vi møtes på Vistrestranden og får utdelt ark, penn og går derfra gruppevis ut fra Vistestranden til gapahauken på Vistnestunet langs sjøen.

Vi har hengt opp 50 poster som hver gruppe skal svare på underveis på turen.Når alle gruppene er ankommet gapahauken, så går vi gjennom fasit på quiz og gir premie til vinnerlaget. Deretter blir det eggjakt for alle barna i skogen. Så spiser vi egen nistemat og barna leker i skogen, dammen og på svabergene. Returen velger dere selv, den er ikke organisert. Fellesopplegget varer til alle barna har fått eggjakt, resten velger en selv hvor lenge en vil være.

Vi håper å se mange av dere på turen!Hjertelig velkommen!

Beste hilsen fra klassekontaktene

 

TL og storefri

I år er det Kobe og TL-leker som samler elevene på 4.trinn. Forrige skoleår var det lange perioder med stikkball og kanonball. Nå er det aktiviteter på fotballbanen og på lekeplassen med kinadissa, som holder «flokken vår» samlet. TL-lederne gjør en god jobb. Her er noen kjappe glimt fra storefri.

SPILLEKVELD MED FORELRDE

For andre gang i høst, møttes foreldre med sine 4.klassinger til spillekveld med god stemning og flott oppmøte.

Neste samling blir 13.desember. Da blir det korsang fra klassen i allrommet og litt førjulskos etterpå, i kantina.

Minner også om klassens store morgensamling fredag 24.november. Da blir det skuespill med Askeladden og de nye hjelperne. Velkommen!

Alltid noe å glede seg til, som vi sier hver uke på 4.trinn. 

KREATIVE FREDAGER

Fredagene er proppfulle av kreativitet og aktivitet! Vi har mange grupper på gang samtidig: strikking med Jorunn, baking på skolekjøkkenet med Gry og sløyd med Solveig. Alt vi strikker og lager på sløy, er en del av det store prosjektet: drømmerommet mitt, der hver elev skal lage en liten modell av et rom. Dere der hjemme har vært fantastiske med å sende med spennende utstyr. Klasserommet er fylt med esker, kasser og poser med garn, stoff, tapeter og mange fantasifulle småting. På sløyd er vi igang med å lage vever slik at alle kan veve tepper til å ha på «minimodellrommet sitt». Det er mye arbeid med måling og pussing. Arbeidsinnsatsen og motivasjonen er på topp. Det er herlig å «slippe elevene løs» med kreativitet. På skolekjøkkenet må de lese oppskrift, måle, vaske og rydde-  og alle på kjøkkengruppa får med hjem nybakte horn.

FAGDAG PÅ VISTNESTUNET

Forrige gang vi besøkte Vistnestunet var det som kokker i friluft med matlaging på bål. Denne gangen var det fokus på arkitektur og byggeskitt. Unn Iren hadde time i låven med digital presentasjon. Etterpå var det omvisning i Jærhuset og samarbeidsoppgaven med å bygge en hus med lafteteknikk. Etter lunsj rundt langbordet, hadde vi tre stasjoner med: dyrlegelek, frilek på gårdstunet og lek i høyet. En lærerik dag med fullt program fra vi kom til vi gikk og mye god lek preget av samhold, hylende glede og FF (forandring fryder).

1 2 3